Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει κορυφαίο σε εξαγορές και συγχωνεύσεις

Παρά την αβεβαιότητα.

Μπορεί η αβεβαιότητα για το Brexit να αφήνει «σημάδια» στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, φαίνεται όμως ότι δεν έχει βλάψει την ελκυστικότητά του ως πόλου έλξης για εξαγορές και συγχωνεύσεις στο άμεσο μέλλον, όπως δείχνει έρευνα της Εrnst & Young.

Σε δημοσίευμά του το naftemporiki.gr αναφέρει ότι η Βρετανία κατάφερε να υποσκελίσει τις ΗΠΑ –που κρατούσε τα σκήπτρα από το 2014. Ακολουθεί η Γερμανία στην τρίτη θέση, η Κίνα,  ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Γαλλία, σύμφωνα με την ΕΥ.

«Παρότι η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να αποτελεί έκπληξη για ορισμένους, δεδομένου του κλίματος αβεβαιότητας λόγω του Brexit, όμως η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων στη διάρκεια της περιόδου από την εποχή του δημοψηφίσματος του 2016 παρέμεινε ισχυρή», αναφέρεται στη μελέτη.

Η μελέτη της ΕΥ έδειξε ότι η Κίνα επέστρεψε μεταξύ των πέντε κορυφαίων επενδυτικών προορισμών για το επόμενο 12μηνο, παρά τις ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ ήταν κορυφαίος προορισμός για εννέα στους δέκα πιο ενεργούς διασυνοριακούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, διαπιστώνεται στην έρευνα της ΕΥ, που βασίσθηκε σε απαντήσεις περισσότερων από 2.900 ανώτατων στελεχών από όλον τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ