Temu: Κλήθηκε απο την EE να δώσει εξηγήσεις για πώληση παράνομων προϊόντων

Η κινεζική πλατφόρμα αγορών πρέπει να παράσχει τις πληροφορίες μέχρι τις 21 Οκτωβρίου - Σε περίπτωση άρνησης ή ελλιπούς απάντησης κινείται η διαδικασία προστίμων

Αίτημα παροχής πληροφοριών απέστειλε η Ευρωπαική Επιτροπή  στον ιστότοπο αγορών Temu βάσει του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (Digital Services Act -DSA), ζητώντας πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει για να σταματήσει την πώληση παράνομων προϊόντων στην πλατφόρμα του.

Ειδικότερα, η Επιτροπή απέστειλε αίτημα παροχής πληροφοριών (RFI) στην Temu στο πλαίσιο του νόμου περί ψηφιακών υπηρεσιών (DSA), ζητώντας από την πλατφόρμα να παράσχει λεπτομερείς πληροφορίες και εσωτερικά έγγραφα σχετικά με τα μέτρα μετριασμού που λαμβάνονται κατά της παρουσίας και επανεμφάνισης εμπόρων που πωλούν παράνομα προϊόντα στην ηλεκτρονική αγορά της», οπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε την Παρασκευή.

Ακόμη, στο σχετικό αίτημα (RFI) η Κομισιόν περιμένει να ενημερωθεί για μέτρα που έχουν ληφθεί έναντι των κινδύνων που σχετίζονται με την προστασία των καταναλωτών, τη δημόσια υγεία και την ευημερία των χρηστών. Επιπλέον, η Επιτροπή ζητά λεπτομέρειες σχετικά με τα συστήματα συστάσεων της Temu και τον κίνδυνο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

«Τελεσίγραφο» 10 ημερών

Η Temu πρέπει να παράσχει τις ζητούμενες πληροφορίες έως τις 21 Οκτωβρίου 2024. Με βάση την αξιολόγηση των απαντήσεων της Temu, η Επιτροπή θα καθορίσει τα επόμενα βήματα», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής. Αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται την επίσημη κίνηση της διαδικασίας σύμφωνα με το άρθρο 66 της (Digital Services Act  -DSA) . Σύμφωνα με το άρθρο 74 παράγραφος 2 της DSA, η Επιτροπή μπορεί να επιβάλει πρόστιμα για ανακριβείς, ελλιπείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σε απάντηση σε RFI.

Η Temu είναι μια πλατφόρμα αγορών με επίκεντρο τις εκπτώσεις που ανήκει στην κινεζική εταιρεία PDD Holdings .

Τον Μάιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ήδη δηλώσει ότι η Temu θα πρέπει να συμμορφωθεί με αυστηρότερους κανόνες της ΕΕ για το διαδικτυακό περιεχόμενο, αφού ο αριθμός των χρηστών της ξεπέρασε ένα βασικό κριτήριο.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε επίσης: Fitch για τυφώνα «Μίλτον»: Έως 50 δισ. οι απώλειες των ασφαλιστικών για το 2024

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ