Οι βουλευτές του κόμματος Μέι μεθοδεύουν την ψήφο εμπιστοσύνης της

Στη Βρετανία διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, μεθοδεύουν βουλευτές του κόμματός της.

Κορυφαία στελέχη της λεγόμενης Επιτροπής 1922 των Τόρις θα αποδυθούν σήμερα σε μια ακόμη προσπάθεια να εξαναγκάσουν τη διεξαγωγή νέας διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή των Κοινοτήτων, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε αργά χθες το βράδυ στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα The Sun.

Χθες η κα Μέι παρουσίασε τη νέα της Συμφωνία για το Brexit, όπως ονόμασε τις παραχωρήσεις της προς τους βουλευτές που θέλουν να ολοκληρώσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την ΕΕ, ελπίζοντας να κερδίσει την υποστήριξη των βουλευτών, λίγες μέρες πριν φέρει στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο που κάνει πράξη την Συμφωνία για την Αποχώρηση.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, αρκετοί υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν σοκαρισμένοι από το πόσο άσχημη υποδοχή έτυχε η νέα πρόταση της πρωθυπουργού και αναγνώρισαν ότι οι ελπίδες να περάσει τελικά η Συμφωνία Αποχώρησης από τη Βουλή είναι ελάχιστες, παρά την υπόσχεση να δοθεί ευκαιρία για δεύτερο δημοψήφισμα. 

Φοβούμενοι μία τέταρτη ταπεινωτική ήττα στη Βουλή, υπουργοί και άλλα στελέχη των Τόρις φέρονται να καλούν την Τερέζα Μέι να ακυρώσει την ψηφοφορία στη Βουλή επί της συμφωνίας, που έχει προγραμματίσει για την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. 

Αν αυτό συμβεί, τότε δεν θα έχει ουσιαστικά λόγο να παραμείνει στην πρωθυπουργία και θα πρέπει να ανοίξει το δρόμο σε έναν νέο ηγέτη να προσπαθήσει να ολοκληρώσει το Brexit. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ