Στην ατζέντα του Eurogroup η κυπριακή οικονομία

Η έκθεση της μεταμνημονιακής εποπτείας της κυπριακής οικονομίας θα αποτελέσει ένα από τα βασικά θέματα της συζήτησης στο σημερινό Εurogroup, που θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο.

Της Γιώτας Αποστολίδου 

Η συνεδρίαση θα είναι μακρά και ενδέχεται να καταλήξει στην τελική πρόταση για τον λεγόμενο "προϋπολογισμό της ευρωζώνης".

Τα λάθη, που έκανε η Κομισιόν, για την αντιμετώπιση του ελληνικού δημοσιονομικού χρέους, επικαλέστηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, με στόχο να υπερασπιστεί την πολιτική του.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προειδοποίησε ότι η Ιταλία «κινείται προς επισφαλή κατεύθυνση» και κινδυνεύει ν’ αρχίσει σε βάρος της η λεγόμενη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Ο κ. Γιούνκερ λέει ότι έχουμε πάρει λάθος δρόμο, αλλά θα του εξηγήσω ότι είναι εκείνος, που πήρε λάθος δρόμο στο θέμα της Ελλάδας δήλωσε ο κ. Κόντε.

Θα παρουσιάσει, είπε, στον κ. Γιούνκερ στην αυριανή Σύνοδο των μεσογειακών χωρών της ΕΕ στη Μάλτα τα αναπτυξιακά μέτρα της Ιταλίας και την θετική πορεία της οικονομίας της χώρας.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ