Πρόσληψη 377 εκπαιδευτικών αποφάσισε το Υπουργικό 

Την ίδια ώρα εγκρίθηκε η εθνική στρατηγική για το Blockchain.

Της Δόξας Κωμοδρόμου

Εθνική Στρατηγική για το Blockchain, οικονομική στήριξη στα παιδιά των δολοφονηθείσων γυναικών του ''Ορέστη'' και άλλες αποφάσεις ανακοίνωσε το Υπουργικό Συμβούλιο. 

Την έμπρακτη υποστήριξη της Πολιτείας μετά από τα εγκλήματα που συντάραξαν τον τόπο, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνοντας οικονομική στήριξη ύψους 17 χιλιάδων ευρώ για κάθε εξαρτώμενο παιδί των δολοφονηθεισών γυναικών του καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνου ''Ορέστη''. Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, οι γυναίκες αυτές ήρθαν στη Κύπρο για να εργαστούν, επενδύοντας έτσι σ' ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους. 

Το Υπουργικό ενέκρινε επίσης την Εθνική στρατηγική για το Βlockchain. Περιλαμβάνει χρονοδιάγραμμα και διοικητική δομή με τρία επίπεδα. Αφορά σε διακυβέρνηση πολιτικής, τεχνολογική διακυβέρνηση, στην οποία προεδρεύει ο επικεφαλής επιστήμονας για την έρευνα και καινοτομία ως γενικός συντονιστής.

Εγκρίθηκε επίσης πρόσθετος συμπληρωματικός προϋπολογισμός του Κράτους ύψους 230 εκατομμυρίων που αφορούν σε δαπάνες του τρέχοντος έτους.  Πρόκειται για δαπάνες  που αφορούν την υγεία, την άμυνα, την παιδεία και κοινωνικές παροχές για τις οποίες κρίνεται ότι δεν αποκλίνουν από τον στόχο πλεονασματικού προϋπολογισμού για το 2019.  

To Υπουργικό Συμβούλιο  υιοθέτησε και την απόφαση της ΜΕΠΕΥ για συνέχιση του διαλόγου σχετικά με τη μείωση του χρόνου διδασκαλίας. Η Κυβέρνηση αναμένει αυτή να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.  Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση, το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα ενέκρινε την πρόσληψη 377 εκπαιδευτικών για την περίοδο 2019-2020. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ