Ένταση στη Βουλή για τη φονική πυρκαγιά – «Ήρθαμε για τα καμένα σπίτια μας»

Διαφωνία Δημητρίου – Παπαδόπουλου, αποχώρηση κοινοτάρχη και ερωτήματα για την απουσία Γρηγορίου και ο μοιραίος δρόμος Άλασσας – Μοναγρίου

Από εντάσεις και διαφωνίες σημαδεύτηκε η κοινή συνεδρία των Επιτροπών Εσωτερικών, Γεωργίας και Περιβάλλοντος της Βουλής, με επίκεντρο τα γεγονότα και τις ευθύνες για τη φονική πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσού.

Η συνεδρία ξεκίνησε με μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των δύο θυμάτων, του ζεύγους Δημήτρη και Μάρως Φιλιππίδη, που έχασαν τη ζωή τους στον δρόμο Άλασσας – Μοναγρίου.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου διαφώνησε έντονα με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο για τη διαδικασία ομιλιών. Ο κ. Παπαδόπουλος εισηγήθηκε να μιλήσουν πρώτοι οι κοινοτάρχες, ενώ η Πρόεδρος πρότεινε να τοποθετηθούν πρώτα οι αρχηγοί κομμάτων.

Η αντιπαράθεση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Ένωσης Κοινοτήτων Λεμεσού, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας: «Ήρθαμε στη Βουλή για να μιλήσουμε για τα καμένα σπίτια μας και εσείς μάς συμπεριφέρεστε με ασέβεια». Αποχώρησε προσωρινά από την αίθουσα, για να επανέλθει μετά από παρέμβαση της κ. Δημητρίου.

Οι παρόντες Υπουργοί Εσωτερικών, Γεωργίας, Δικαιοσύνης, Άμυνας και ο Υφυπουργός Καινοτομίας δέχθηκαν πλήθος ερωτήσεων. Δύο ξεχώρισαν:

- Γιατί επιτράπηκε στον Αντρέα Γρηγορίου, συντονιστή για τη διαχείριση πυρκαγιών, να ταξιδέψει στο εξωτερικό σε τόσο κρίσιμη περίοδο;

- Ποιος είχε την ευθύνη να αποκόψει εγκαίρως τον δρόμο Άλασσας – Μοναγρίου, όπου έχασε τη ζωή του το ζεύγος Φιλιππίδη;

Με πληροφορίες από ΡΙΚ, riknews

Διαβάστε επίσης: «Ναι μεν αλλά» της κυβέρνησης για το καλώδιο - Θέλει εγγυήσεις βιωσιμότητας πριν τα €25 εκατ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ