Τέσσερα χρόνια Οικονομικό Θερινό Πρόγραμμα 

Με τη συμμετοχή κύπριων φοιτητών.

Το Οικονομικό Θερινό Πρόγραμμα για φοιτητές, μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική πρωτοβουλία για την επόμενη γενιά οικονομολόγων, άνοιξε τις πόρτες του για τέταρτη συνεχή χρονιά. Αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και συγκεντρώνει φοιτητές από την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία και τη Ρωσία.

Με τίτλο «Παγκόσμια Οικονομία: Σύγχρονες Τάσεις», το θερινό σχολείο, επικεφαλής του οποίου είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της RCB Bank Κιρίλ Ζιμάριν, τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας  Άντρης Αναστασιάδη.

Σε δελτίο Τύπου που στάληκε στα ΜΜΕ αναφέρεται ότι σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, η κ. Αναστασιάδη καλωσόρισε τους φοιτητές στην Κύπρο και τους ευχήθηκε να έχουν το καλύτερο δυνατόν ακαδημαϊκό ταξίδι, γεμάτο με εμπειρίες.

Ο δρ Ζιμάριν ανέφερε ότι η εκπαίδευση αποτελεί την καλύτερη δυνατή επένδυση, λέγοντας ότι το πρόγραμμα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ιδιαίτερα διαδραστικών μαθημάτων, που διδάσκονται από ακαδημαϊκούς κορυφαίων πανεπιστημίων.

Το Οικονομικό Θερινό Πρόγραμμα εντοπίζει τις νέες τάσεις και προκλήσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος, παρουσιάζει συστήματα που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, Fintech και άλλα θέματα εξαιρετικού ενδιαφέροντος για τους νέους.

Συγκεντρώνει πάνω από 40 φοιτητές από το London School of Economics, το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας και το Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολής Διοίκησης). Του ακαδημαϊκού προγράμματος ηγείται ο Νομπελίστας Καθηγητής στο London School of Economics Σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ