Απογοητευμένοι οι δανειολήπτες από τις αναφορές του ΠτΔ

Για τον ΣΥΠΡΟΔΑΤ προβάλλουν «ανατριχιαστικά» όπως τα χαρακτηρίζει ερωτήματα.

"Απογοήτευση, αγανάκτηση και οργή", αισθάνονται οι δανειολήπτες από τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ανώτατο Δικαστήριο, των Νόμων για τις Eκποιήσεις και τις Καταχρηστικές ρήτρες, που ψηφίστηκαν στις 5/8/19 αναφέρει ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ).
 
Προσθέτει ότι «αλγεινή εντύπωση προκαλεί η συμπεριφορά της Κυβέρνησης προς τη Βουλή, αλλά και προς τους δανειολήπτες, τούτο γιατί η ψήφιση και των δύο Νόμων επήλθε κατόπιν διαβουλεύσεων με τη Νομική Υπηρεσία, το Υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα που εξασφάλισε και τη συγκατάθεση των Ευρωπαίων Εποπτών».
 
Όπως σημειώνει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ, «εύλογα λοιπόν διερωτάται κάποιος γιατί έγιναν οι Αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας» για να προσθέσει ότι «ασφαλώς δεν πείθουν κανένα τα λεγόμενα περί ευαισθησίας για την τήρηση του Συντάγματος».
 
Αναφέρει, επίσης, ότι «τα άρθρα του Συντάγματος και οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες ασφαλέστατα δεν παραβιάζονται, άρα οι λόγοι των Aναφορών όπως δημοσιεύθηκαν στον Τύπο είναι αβάσιμοι, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί από οποιονδήποτε ανεξάρτητο νομικό».
 
Για τον ΣΥΠΡΟΔΑΤ προβάλλουν «ανατριχιαστικά» όπως τα χαρακτηρίζει ερωτήματα τα οποία συνοψίζονται στο «γιατί η Κυβέρνηση ξεγέλασε την Βουλή; Θέλει η Κυβέρνηση το ξεπούλημα των περιουσιών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων; Θέλει η Κυβέρνηση Εκποιήσεις και όχι Αναδιαρθρώσεις; Τί επιδιώκει επιτέλους η Κυβέρνηση;».
 
Ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ προτρέπει «να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο ΕΣΤΙΑ, έστω και αν δεν πληρούν τα κριτήρια και να αποτείνονται στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, που συνήθως βρίσκει δίκαιες λύσεις».
 
Τους προτρέπει, επίσης, «να προσφεύγουν στην Επιτροπή Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου για τυχόν υπερχρεώσεις λόγω Καταχρηστικών Ρητρών και να αποτείνονται στην Υπηρεσία Αφερεγγυότητας, που συνήθως προτείνει ορθολογικές λύσεις αναδιάρθρωσης».
 
 Τέλος ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ, καλεί τους δανειολήπτες, «να απαντούν γραπτώς τις επιστολές που παραλαμβάνουν από τις τράπεζες με ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται στις επιστολές τύπου «Θ», «Ι», «ΙΑ», «ΙΒ» που προετοιμάζουν στην διαδικασία εκποίησης.
 
Πέραν του ΣΥΠΡΟΔΑΤ, στη διάθεση των δανειοληπτών για συμβουλές, είναι και ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας  και ο  Σύνδεσμος Καταναλωτών.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ