Έρχεται το Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας

Θα είναι βασισμένο στα διεθνή πρότυπα και δεν θα υπάρχει κρατική συμμετοχή.

Το πρώτο βήμα για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο έγινε με την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της πρότασης του Υπουργείου Οικονομικών για σύσταση επενδυτικού ταμείου για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Το ταμείο θα ενισχυθεί αρχικά με €20 εκ. και όπως ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου στις δηλώσεις του δεν θα υπάρχει καμία κρατική συμμετοχή ενώ θα είναι βασισμένο στα σύγχρονα διεθνή πρότυπα και θα βοηθήσει στην ενίσχυση των νεοφυών και των startups επιχειρήσεων.

Εξάλλου ο κ. Προδρόμου ανάφερε πως στις 2 Σεπτεμβρίου ξεκινά το ΕΣΤΙΑ και το Υπουργείο Εργασίας θα είναι έτοιμο να δεχθεί τις πρώτες αιτήσεις.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο έγινε μια ανασκόπηση των μέχρι σήμερα δεδομένων της κυπριακής οικονομίας από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ο οποίος ανάφερε πως η κυπριακή οικονομία συνεχίζει τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, το δημόσιο χρέος μειώνεται, το ίδιο και η ανεργία ενώ υπάρχει σημαντικό πλεόνασμα. Όσο αφορά τις παγκόσμιες εξελίξεις με την επιβράδυνση που παρουσιάζουν μεγάλες οικονομίες ο αρμόδιος υπουργός ανάφερε πως η κατάσταση παρακολουθείται.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ