Κομισιόν: €7,9 εκ. στην Κύπρο για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 

Αποδεσμεύονται από την Κομισιόν €7,9 εκ. για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Κύπρου.

Ως αποτέλεσμα της εκπλήρωσης των ορόσημων που τέθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Κύπρου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποδεσμεύσει ποσό ύψους €7,9 εκ., το οποίο σύμφωνα με τη διαδικασία παρέμενε από την αρχή της προγραμματικής περιόδου δεσμευμένο εν αναμονή της εκπλήρωσης των ενδιάμεσων στόχων, αναφέρεται σε ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ.
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι από την αρχή της προγραμματικής περιόδου έχουν καταβληθεί στο πλαίσιο του ΠΑΑ πέραν των €105 εκ. και αναμένεται οι πληρωμές να εντατικοποιηθούν τους επόμενους μήνες, δεδομένου ότι την περίοδο που διανύουμε υλοποιούνται σημαντικές επενδύσεις από μέρους των δικαιούχων των μέτρων. Επιπρόσθετα, την τρέχουσα περίοδο είναι ανοιχτά για εκδήλωση ενδιαφέροντος διάφορα μέτρα του ΠΑΑ (δασικά μέτρα, μέτρα συνεργασίας, δράσεις LEADER).
 
Παράλληλα, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προγραμματίζει τον προσεχή Νοέμβριο την επαναπροκήρυξη του μέτρου για επενδύσεις στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με συνολικό ποσό €10 εκ. Στη δεύτερη προκήρυξη θα γίνεται μεγαλύτερη στόχευση σε παρεμβάσεις που θα αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες αδυναμίες ή ανάγκες, όπως η ενίσχυση των ορεινών περιοχών, η διαχείριση των κτηνοτροφικών αποβλήτων και η προστασία των υδάτινων πόρων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ