Ικανοποιημένος ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ με τις διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ για το ΕΣΤΙΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΠΡΟΔΑΤ.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ.)  σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα εκφράζει ικανοποίηση για τις διευκρινίσεις που έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής σχετικά με το σχέδιο Εστία και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, σχετικά με τη σύσταση επιτροπής που άρχισε και συνεχίζει την επεξεργασία σχεδίου με βάση το οποίο θα επιδιώκονται οι αναδιαρθρώσεις και θα αποφεύγονται εκποιήσεις.
 
«Στεκόμαστε ιδιαίτερα στις ρητές διαβεβαιώσεις του ότι με την υποβολή αίτησης για ένταξη στο ΣΧΕΔΙΟ αναστέλλεται η διαδικασία εκποίησης σε οποιοδήποτε στάδιο κι αν βρίσκεται, δυνάμει ρητής πρόνοιας του μνημονίου που υπέγραψαν η Κυβέρνηση και οι τράπεζες», προσθέτει ο σύνδεσμος.
 
Αναφέρει ότι ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι η αναστολή θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτη του 2020 και αν χρειαστεί θα παραταθεί και διευκρίνισε ότι όσοι δανειολήπτες απορριφθούν θα παραπεμφθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει σχετικής  απόφασής του. Έτσι θα θεωρούνται ότι ακόμη είναι υπό εξέταση και επομένως η αναστολή θα ισχύει. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι θα επιδιωχθεί να βρεθεί λύση για όλους τους δανειολήπτες ακόμη και γι' αυτούς που είχαν ΜΕΔ τον Σεπτέμβρη του 2017, συμπληρώνει ο σύνδεσμος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ