Βαρύ το κόστους του μεταναστευτικού για την Κύπρο

Μια ακτινογραφία της οικονομικής πτυχής του ζητήματος.

Για τα καλά στον χάρτη των χωρών της Μεσογείου που ασθμαίνουν ένεκα του προσφυγικού μπήκε η Κύπρος. Τα δεδομένα των τελευταίων ετών καταμαρτυρούν πως η χώρα μας έχει γίνει πλέον από τους μόνιμους χώρους άφιξης προσφύγων.

Ανοικτή πληγή και γι’ αυτό το ζήτημα παραμένει η μαύρη τρύπα των κατεχομένων, αφού το «άγραφο» δρομολόγιο ψευδοκράτος - ελεύθερες περιοχές αποτελεί την πρώτη επιλογή των διακινητών, που θησαυρίζουν στις πλάτες ανθρώπων που ψάχνουν μια χαραμάδα ελπίδας.

Μόλις τον περασμένο μήνα, ο Υπουργός Εσωτερικών, σε τρισέλιδη επιστολή του προς τον Επίτροπο της Ε.Ε. αρμόδιο για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς και προς τους ομολόγους του από τα άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., είχε επισημάνει μεταξύ άλλων ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, γύρω στα 8.500 άτομα έφθασαν στην Κύπρο από την Τουρκία ή μέσω των κατεχόμενων περιοχών μεταξύ 2015 και 2019.

Το Economy Today επιχειρεί μια ακτινογραφία της οικονομικής πτυχής του ζητήματος, την ώρα που η πολιτεία εκπέμπει σήμα κινδύνου στους Ευρωπαίους εταίρους και ζητεί επιτακτικά λύσεις στο ζήτημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ECONOMY TODAY ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΗΜΕΡΙΝΗ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ