Συνεχίζουν να πέφτουν τα επιτόκια στις κυπριακές τράπεζες

Το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά παρουσίασε οριακή μείωση στο 0,16%, σε σύγκριση με 0,17% τον προηγούμενο μήνα.

Την πτωτική τους πορεία συνέχισαν τον Σεπτέμβριο τα επιτόκια στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, με τα δανειστικά επιτόκια για εταιρικά δάνεια να κινούνται ανοδικά.
 
Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά παρουσίασε οριακή μείωση στο 0,16%, σε σύγκριση με 0,17% τον προηγούμενο μήνα.
 
Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες σημείωσε πτώση στο 0,13%, σε σύγκριση με 0,22% τον προηγούμενο μήνα, παρουσιάζοντας μείωση 9 μονάδων βάσης.
 
Τόσο τα επιτόκια για καταθέσεις από νοικοκυριά όσο και από επιχειρήσεις υποχώρησαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Μικτή εικόνα παρουσίασαν τα δανειστικά επιτόκια.
 
Το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια παρουσίασε σημαντική μείωση, υποχωρώντας στο 2,80%, σε σύγκριση με 3,06% τον προηγούμενο μήνα, ενώ το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 2,13%.
 
Αύξηση στο 3,37% παρουσίασε τον Σεπτέμβριο του 2019 το επιτόκιο για δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. από 3,30% τον προηγούμενο μήνα, ενώ σημαντική αύξηση παρουσίασε το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ., το οποίο διαμορφώθηκε στο 3,37%, σε σύγκριση με 3,06% τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ