Ανακαλεί 26 διαβατήρια η Κυβέρνηση

Αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στην ανάκληση 26 διαβατηρίων προχωράει η Κυβέρνηση μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από μαραθώνια σύσκεψη που άρχισε στις 9:30 το πρωί και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ κάποιες από τις περιπτώσεις αφορούν πολιτογραφήσεις που έγιναν από την προηγούμενη διακυβέρνηση.

Οι 26 αυτές ανακλήσεις προκύπτουν μετά από έλεγχο που έγινε σε πρώτο χρόνο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν περισσότερες στο άμεσο μέλλον. 

Παράλληλα αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων ο αυστηρότερος έλεγχος δέουσας επιμέλειας σε επενδυτές καθώς και την σύσταση 3μελούς Επιτροπής Ελέγχου αποτελούμενης από την Γενική Λογίστρια, την Πρόεδρο της Επ. Κεφαλαιαγοράς και εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας η οποία θα πραγματοποιήσει νέους ελέγχους

Αν κατά την διάρκεια αυτών των ελέγχων εντοπισθούν πειθαρχικές ή και ποινικές ευθύνες, αυτές θα προωθηθούν στα αρμόδια όργανα για απόδοση δικαιοσύνης. 

Παράλληλα, το Υπουργικό εξουσιοδότησε τον ΥΠΟΙΚ αποστείλει τους κανονισμούς του προγράμματος στη νομική υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο και στην συνέχεια στο Υπουργικό και στην Βουλή για ψήφιση. 

Τέλος, αποφασίστηκε η απαγόρευση των διαφημίσεων του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος, με ποινές που προβλέπουν ακόμα και την αφαίρεση μεσαζόντων από το σχετικό μητρώο. 

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις ελήφθησαν μετά τον σάλο που προέκυψε από εγχώρια και διεθνή δημοσιεύματα, σχετικά με την ύποπτη ή παράνομη δραστηριότητα συγκεκριμένων επενδυτών οι οποίοι κατάφεραν να αποσπάσουν κυπριακή υπηκοότητα μέσω του Σχεδίου πολιτογραφήσεων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ