Σημαντική διάκριση του RPT Group για την επιχειρηματική του δραστηριότητα

Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ομίλου Ρηγίνος Τσάνος

Ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για την επιχειρηματική δραστηριότητά του έλαβε η εταιρία Αιορείτικες Γραμμές του κυπριακού Όμίλου RPT Group από τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Ελλάδας.

Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ομίλου Ρηγίνος Τσάνος στο πλαίσιο του Ετήσιου Επιχειρηματικού Δείπνου για το 2019 το οποίο διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Royall Hall στην Λευκωσία.

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του ενώπιον της Υπουργού Μεταφορών Βασιλικής Αναστασιάδου, του Προέδρου του Συνδέσμου, του επιμετρημένου της Πρεσβείας της Ελλάδας και άλλων παραγόντων της αγοράς, ο κος Τσάνος τόνισε την συμβολή του Ομίλου στην τοπική οικονομία της Χαλκιδικής, προφέροντας θέσεις εργασίας και στηρίζοντας τον προσκυνηματικό και ευρύτερο τουρισμό.

«Η κυπριακής ιδιοκτησίας εταιρεία συνεχώς αναβαθμίζεται με νέα σκάφη και σύγχρονα μέσα για να ανταποκρίνεται επαρκώς στην αποστολή της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε μια ανασκόπηση της ιστορίας και του έργου του Ομίλου, ο κος Τσάνος επισήμανε ότι συμπληρώνοντας περισσότερο από μισό αιώνα ζωής από την ίδρυσή του στην Λεμεσό το 1965, το RPT Group σήμερα αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα, εντός και εκτός Κύπρου, στους τομείς της Ναυτιλίας , της Ενέργειας, της Ακτοπλοΐας, των Ακινήτων και του Περιβάλλοντος.

Επιπλέον, ανέλαβε με επιτυχία την αδειοδότηση μεγάλων έργων υποδομής, με σημαντικό αντίκτυπο στην ευρύτερη οικονομία. 

«Το 2006 εντάχθηκε στον Όμιλο η ναυτική εταιρία Αγιορείτικες Γραμμές, εγκαινιάζοντας έτσι την επιχειρηματική είσοδο του RPT στον Ελλαδικό χώρο. Πρόκειται για την εταιρία που αναλαμβάνει καθημερινά τη διακίνηση των χιλιάδων επιβατών και εμπορευμάτων από και προς το Άγιο Όρος, όπου ως γωστόν η πρόσβαση είναι μόνο δια θαλάσσης», επισήμανε.

Η κυπριακής ιδιοκτησίας εταιρεία συνεχώς αναβαθμίζεται με νέα σκάφη και σύγχρονα μέσα για να ανταποκρίνεται επαρκώς στην αποστολή της.

Ταυτόχρονα, κατέληξε, αποτελεί μια σημαντική παρουσία στην τοπική οικονομία της Χαλκιδικής, προφέροντας θέσεις εργασίας και στηρίζοντας τον προσκυνηματικό και ευρύτερο τουρισμό.

Σημειώνεται ότι η εταιρία «Αγιορείτικες Γραμμές» έχει έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ελλάδα και συμβάλλει στην διακίνηση 260.000 επιβατών και 10.000 φορτηγών το χρόνο από και προς το Άγιο Όρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ