«Έρευνα και Καινοτομία στην Κύπρο» στο Πανεπιστήμιο Frederic

Η ακαδημαϊκή και ερευνητική αριστεία, οι δεξιότητες και η κουλτούρα ευθυγραμμίζονται με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πανεπιστήμιο Frederick, η παρουσίαση «Έρευνα και Καινοτομία στην Κύπρο», από τον Επικεφαλής Επιστήμονα της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκο Κόκκινο.
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Frederick, φοιτητές, ακαδημαϊκό ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
 
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Καθηγητής Μιχάλης Κωμοδρόμος, αφού καλωσόρισε τον κ. Κόκκινο,  ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Frederick, έχει δημιουργήσει τους κατάλληλους μηχανισμούς και διαδικασίες στήριξης των δραστηριοτήτων Έρευνας και Καινοτομίας, και έχει υιοθετήσει ειδικό πλαίσιο στρατηγικής.
 
«Βάσει της στρατηγικής αυτής το Πανεπιστήμιο φιλοδοξεί να αποτελέσει υποδειγματική περίπτωση στην Κύπρο για διασύνδεση της έρευνας με τη βιομηχανία και την κοινωνία, με σημαντικό αντίκτυπο στην προώθηση της τοπικής οικονομίας, μέσω της καινοτόμου εφαρμογής νέας γνώσης που αναπτύσσεται στο Πανεπιστήμιο», πρόσθεσε.
 
Συνεχίζοντας, σημείωσε, ότι ως απόρροια των θετικών αλλαγών που έχει τροχιοδρομήσει τα τελευταία χρόνια η πολιτεία μέσω του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, παρατηρείται σημαντική αύξηση των ερευνητικών έργων που έχουν κερδηθεί και υλοποιούνται από ακαδημαϊκούς και ερευνητές του Πανεπιστημίου Frederick μέσω του Frederick Research Center.

Στην παρουσίασή του ο κ. Κόκκινος επεσήμανε τις βασικές πτυχές του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Έρευνας και Καινοτομίας που υιοθέτησε πρόσφατα η Κύπρος.
 
Στη συνέχεια, εξήγησε στο κοινό πώς η ακαδημαϊκή και ερευνητική αριστεία, οι δεξιότητες και η κουλτούρα ευθυγραμμίζονται με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνουν το δυναμικό έρευνας και καινοτομίας του εθνικού οικοσυστήματος.
 
Πέραν των δράσεων που έχουν αρχίσει για δομικές αλλαγές του συστήματος στήριξης της Έρευνας και Καινοτομίας  στην Κύπρο, ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε επίσης στις δεσμεύσεις της πολιτείας για σημαντική αύξηση των κονδυλίων προς αυτή την κατεύθυνση, στον βαθμό που αυτή η αύξηση δεν θα επηρεάσει το υφιστάμενο επίπεδο ερευνητικής αριστείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ