Παραιτήθηκε η Γενική Λογίστρια από τη Επιτροπή Ελέγχου για τα διαβατήρια

Επικεφαλής αναλαμβάνει η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου.

Του Χρήστου Μιχάλαρου

Παραιτήθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από την σύνθεση της τριμελούς επιτροπής για τον έλεγχο των υπηκοοτήτων που παραχωρήθηκαν στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Σχεδίου (Σχέδιο Πολιτογραφήσεων) η Γενική Λογίστρια Ρέα Γεωργίου. 

Οι λόγοι τους οποίους επικαλέστηκε είναι προσωπικοί.

Η παραίτηση φέρνει ανακατατάξεις όσον αφορά στην σύνθεση της Επιτροπής την οποία είχε διορίσει με σχετική απόφαση το προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς πλέον επικεφαλής τίθεται η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου.

Την θέση της κας Γεωργίου αναλαμβάνει να πληρώσει ο Βοηθός Γενικός Λογιστής Ανδρέας Ζαχαριάδης, ενώ τρίτο μέλος παραμένει εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας η Έλλη Φλουρέντζου.

Μιλώντας στο Economy Today η κα Καλογήρου ανέφερε ότι προτίθεται να συγκαλέσει άμεσα συνάντηση με τα υπόλοιπα μέλη, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας.

«Θα πρέπει να συναντηθούμε άμεσα προκειμένου να μελετήσουμε τις επόμενες κινήσεις της Επιτροπής και να πάρουμε αποφάσεις. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στα γραφεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς», δηλώνει.

Σημειώνεται ότι μετά τον σάλο που ξέσπασε το προηγούμενο διάστημα για την παραχώρηση υπηκοοτήτων έναντι επενδύσεων, στο πλαίσιο του Σχεδίου, σε προσωπικότητες όπως ο Μαλαισιανός Jho Low ο οποίος καταζητείται για σκάνδαλο εκατομμυρίων που ζημίωσε τον λαό της χώρας του ή μέλη της δικτατορικής κυβέρνησης της Καμπότζης, η Κυβέρνηση προχώρησε στην ανάκληση διαβατηρίων σε 26 άτομα για 9 υποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ