Εγκρίθηκε το σχέδιο για τροποποίηση του Κρατικού Προϋπολογισμού

Άναψε το "πράσινο φως" η Επιτροπή Οικονομικών.

Η Επιτροπή Οικονομικών ενέκρινε σήμερα την τροποποίηση, στην ουσία, του Κρατικού Προϋπολογισμού με τις κυβερνητικές τροποποιήσεις, όπως τις είχαμε ενώπιον μας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης, μετά το πέρας της συνεδρίας.

Ο κ. Βότσης είπε ότι «έχουν ενσωματωθεί πλέον για να μπορούν οι πολιτικές δυνάμεις να ετοιμάσουν τις τροπολογίες τους, οι οποίες θα ετοιμαστούν εντός της εβδομάδας και τη Δευτέρα η Επιτροπή θα ολοκληρώσει το συντονισμό όλων των τροπολογιών όλων των πολιτικών δυνάμεων για να είναι ενώπιον του Προέδρου και  της Ολομέλειας όταν θα ξεκινήσει η συζήτηση των προϋπολογισμών».

Είπε ότι «τη φετινή χρονιά και οι 30 προϋπολογισμοί που αφορούν τη δική μας επιτροπή έχουν κατατεθεί και έχουν συζητηθεί και θα εγκριθούν και κάποιοι που έχουν μείνει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας».

Ανέφερε ακόμη ότι τρεις ημικρατικοί οργανισμοί καθυστέρησαν να υποβάλουν τους προϋπολογισμούς τους οι οποίοι θα συζητηθούν τον Ιανουάριο. Πρόκειται για την Αρχή Λιμένων Κύπρου, το ΡΙΚ και την Επιτροπή Σιτηρών, είπε.

Στην αυριανή συνεδρίαση, είπε, θα ενημερωθεί και ο Πρόεδρος  της Βουλής για το ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση υποβολής αυτών των προϋπολογισμών.

Ο κ. Βότσης ανέφερε ακόμη ότι συζητήθηκε και αποδεσμεύτηκε το κονδύλι που αφορά την αντιμισθία του Προέδρου, Αντιπροέδρου και των μελών του ΔΣ του ΡΙΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ