Στο 3,4% η Ανάπτυξη της οικονομίας το Γ' τρίμηνο

Για το Γ' τρίμηνο.

Στο 3,4% υπολογίζεται ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο φέτος σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019 υπολογίζεται σε 3,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται επίσης στο 3,4%.

Ο αντίστοιχος ρυθμός ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ήταν 3,2%.

Η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους τομείς: «Κατασκευές», «Ενημέρωση και Επικοινωνία», «Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες», «Διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες» και «Τέχνες, διασκέδαση και ψυχαγωγία».

Αντίθετα, αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψε ο τομέας «Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες».

Ανακοίνωση του Υπουργοί Οικονομικών=

"Οι εκτιμήσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας για τον ρυθμό ανάπτυξης για το τρίτο τρίμηνο του 2019 στο 3.4%, καταδεικνύουν ότι η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται ευρέως με ικανοποιητικούς ρυθμούς", δηλώνει με γραπτή του ανακοίνωση ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικα, ο 5ος ετήσιος κατά σειρά θετικός ρυθμός ανάπτυξης της Κυπριακής οικονομίας, ο οποίος μάλιστα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταδεικνύει ότι η οικονομία στηρίζεται σε γερή βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ