Σε άνοδο βρίσκεται η πορεία των Επενδυτικών Ταμείων

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Επενδυτικών Ταμείων.

Την ανοδική πορεία του τομέα των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο, καταδεικνύουν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), Ανδρέας Γιασεμίδης.

Με βάσει τα στοιχεία, τα υπό διαχείριση κεφάλαια των Εταιρειών Διαχείρισης Συλλογικών Επενδύσεων και των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων (ΟΣΕ) το τρίτο τρίμηνο του 2019 κινούνται ανοδικά, με το συνολικό Ενεργητικό υπό διαχείριση να ανέρχεται στα €7,7 δισ., καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 12% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ενώ η συνολική καθαρή αξία ενεργητικού ήταν €5,6 δισ.

Σημειώνεται ότι οι πιο πάνω αριθμοί αφορούν 203 Εταιρείες Διαχείρισης Συλλογικών Επενδύσεων και Οργανισμούς Συλλογικών Επενδύσεων ενώ σημαντικός αριθμός αιτήσεων αδειοδότησης βρίσκεται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς εξέταση.

Σύμφωνα με τον κ. Γιασεμίδη, η πορεία του τομέα αναμένεται να συνεχίσει ανοδική μετά και τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των συγκεκριμένων οργανισμών που υιοθετήθηκαν πρόσφατα. Τονίζει δε πως ενδιαφέρον για τους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων προέρχεται από όλα τα μέρη του κόσμου, όπως Ασία, Ευρώπη και Αραβικές Χώρες.

«Σαν CIFA, έχουμε ξεκάθαρους στόχους για το τι θέλουμε να πετύχουμε και είμαστε αποφασισμένοι με σκληρή δουλειά και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους , να πετύχουμε τον στρατηγικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από το να καταστεί η Κύπρος προορισμός προσέλκυσης επενδυτικών ταμείων αλλά και διαχειριστών», καταλήγει ο Ανδρέας Γιασεμίδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ