ΥΠΟΙΚ: Να εκσυγχρονίσουμε τη Δημόσια Υπηρεσία

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης εξήρε το έργο των δημοσίων υπαλλήλων.

Του Αντρέα Σεργίου

«Πρέπει να υπάρξει ένα εκσυγχρονισμένο και πιο αποδοτικό σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με αντικειμενικά κριτήρια για όλους», δήλωσε ο νέος Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε τη Πέμπτη (12/12) η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Η Δημόσια Διοίκηση μετά την Κρίση», ο κ. Πετρίδης εξήρε το έργο των δημοσίων υπαλλήλων, όμως τόνισε ότι χρειάζεται να υπάρξουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, με σκοπό καταστεί πιο εύκολο το περιθώριο ανέλιξης τους. «Αυτό που θέλουμε είναι να ανελίσσονται πραγματικά οι καλύτεροι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η προσπάθεια εκσυγχρονισμού της δημόσιας υπηρεσίας πρέπει να είναι διαρκής, καθώς οι ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών είναι πολύ διαφορετικές σήμερα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια», επισήμανε ο κ. Πετρίδης. Μέρος της προσπάθειας εκσυγχρονισμού αποτελεί και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και μάλιστα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εισαγωγή ηλεκτρονικών δομών και πλατφορμών στις διοικητικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, ο ΥΠΟΙΚ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο των επιχειρήσεων στην οικονομία, προτρέποντας τες ουσιαστικά να εκμεταλλευτούν τις υφιστάμενες φορολογικές ρυθμίσεις αλλά και τις ευνοϊκές συνθήκες που τους παρέχει το κράτος, αφού όπως ανέφερε ενδεικτικά «η παρέμβαση του κράτους από πλευράς φορολογίας είναι από τις πιο χαμηλές της ΕΕ».

Τέλος, ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι η κατανομή των πόρων πρέπει να είναι όσο πιο παραγωγική γίνεται, και για να γίνει αυτό χρειάζεται σωστός στρατηγικός σχεδιασμός, όχι μόνο σε διοικητικό επίπεδο, αλλά γενικότερα σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ