Σκέφτονται να επαναφέρουν το σχέδιο ληξιπρόθεσμων οφειλών

Έπειτα από προτάσεις που κατέθεσαν ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Προς επαναφορά του σχεδίου ληξιπρόθεσμων οφειλών προσανατολίζεται η Βουλή  ύστερα από σχετικές προτάσεις νόμου που κατέθεσαν ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.
 
Η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής συζήτησε σήμερα το θέμα, στην παρουσία και του Εφόρου Φορολογίας Γιάννη Τσαγγάρη, ο οποίος ανέφερε ότι στο προηγούμενο σχέδιο είχαν ενταχθεί 26689 νέα φυσικά και νομικά πρόσωπα για συνολικές οφειλές €836 εκατ. Από αυτές οι περίπου 4666 ακυρώθηκαν για ποσά ύψους €232 εκατομ., αφού δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν.
 
Οι βουλευτές θα φέρουν την τελική τους πρόταση την ερχόμενη Δευτέρα.
 
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά, ανέφερε μετά το πέρας της Επιτροπής, ότι φαίνεται πως προχωρεί η επαναφορά του σχεδίου που ρυθμίζει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έτσι ώστε περισσότερα νομικά και φυσικά πρόσωπα να απεγκλωβιστούν από υποχρεώσεις του παρελθόντος.
 
Διευκρίνισε ότι παραμένει σταθερό το φορολογικό έτος 2015 και πίσω που αφορά τη ρύθμιση, όπως και στο αρχικό σχέδιο και ότι για να επωφεληθεί κάποιος αυτού το σχεδίου είτε είναι φυσικό είτε είναι νομικό πρόσωπο, θα πρέπει να έχει καταθέσει φορολογικές δηλώσεις και να έχει προχωρήσει είτε σε αποπληρωμή είτε σε διευθέτηση με το Τμήμα Φορολογίας για τα φορολογικά έτη που έπονται του 2015, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ