Βρετανοί εναντίον κατοχικών αρχών για σπίτια στα κατεχόμενα

Πέραν των 3.000 ατόμων έπεσαν θύματα απάτης κατά την αγορά κατοικίας στα κατεχόμενα.

Συνεχίζεται ο απόηχος γύρω από την υπόθεση των Βρετανών που θα  τους γίνει έξωση από τα σπίτια που αγόρασαν σε συγκεκριμένη περιοχή στην κατεχόμενη Λάπηθο, αφού τα σπίτια πωλήθηκαν για να αποπληρωθούν δάνεια του επιχειρηματία ανάπτυξης γης με «δικαστικό διάταγμα».
 
Ο τ/κ τύπος γράφει σήμερα ότι με εντολή του «πρωθυπουργού», Ερσίν Τατάρ συστάθηκε ειδική επιτροπή η οποία θα έχει συναντήσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη και θα ετοιμάσει έκθεση προς τον κ. Τατάρ, ώστε να εξευρεθεί ένας φιλικός διακανονισμός.
 
Να σημειωθεί ότι πρόκειται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου για Βρετανούς που διαμένουν εκεί εδώ και αρκετά χρόνια.
 
Η Ντιαλόγκ γράφει ότι πέραν των 3.000 ατόμων έπεσαν θύματα απάτης κατά την αγορά κατοικίας στα κατεχόμενα. Ο πρόεδρος της ένωσης κτηματομεσιτών, Χασάν Σουνγκιούρ ανέφερε στην τηλεόραση Ντιαλόγκ ότι μόνο στην υπόθεση Gary Robb, υπήρξαν περίπου 1000 άτομα που εξαπατήθηκαν, 500 άτομα με την υπόθεση της εταιρείας Bulut, ενώ ημιτελείς φέρονται 4.000 κατοικίες, οι 3.000 από αυτές πωλήθηκαν. «Άρα υπάρχουν γύρω στις 3,000 θύματα».
 
Ο Σουνγκιούρ ανέφερε ότι εκτός από Αγγλους και άλλους αλλοδαπούς υπάρχουν και πολίτες του ψευδοκράτους που εξαπατήθηκαν και υποστήριξε ότι για να πάψουν να υπάρχουν παρόμοια προβλήματα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ασφάλεια περιουσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ