Στο τραπέζι πιθανή εμπορική συμφωνία Γαλλίας - Πάφου

Σε θέματα που άπτονται της προσέλκυσης τουρισμού και της εγκαθίδρυσης απευθείας πτήσεων από την Γαλλία προς την Κύπρο.

Επίσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου πραγματοποίησε το μεσημέρι η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο Isabelle Dumond.

H κ. Dumond σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε πως είναι η πρώτη επίσκεψη της στην Πάφο . Τελευταίος σταθμός της περιοδείας της, όπως είπε, ήταν το ΕΒΕ Πάφου όπου συζήτησε με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη στην παρουσία και του Διευθυντή του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνο Στυλιανού  τρόπους συνεργασίας των δύο χωρών.

Η πρέσβειρα εκτίμησε  πως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για εμπορική συνεργασία  αλλά και  για την  προώθηση  του τουρισμού. Η κ. Dumond είπε πως θα αναπτυχθεί μια σχέση μεταξύ της Γαλλίας και της Πάφου και προς το σκοπό αυτό θα συμβάλουν τόσο η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Κύπρο όσο και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου. Στόχος μας, συνέχισε είναι να γίνουν και περισσότερες επενδύσεις στην χώρα. Ευχήθηκε δε , σε μια μελλοντική συνεργασία ανάμεσα στις γαλλικές εταιρείες και το ΕΒΕ Πάφου.  

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης σε δηλώσεις του ανέφερε πως σήμερα είχαν την ευκαιρία να καλωσορίσουν την πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο και να συζητήσουν μαζί της θέματα που άπτονται της προσέλκυσης τουρισμού από την Γαλλία , της εγκαθίδρυσης απευθείας πτήσεων από την Γαλλία προς την Κύπρο και την Πάφο ειδικότερα. Επίσης συνέχισε, συζήτησαν τρόπους με τους οποίους μπορούν να αυξήσουν τις εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών . 

Η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο συναντήθηκε προηγουμένως με τον  Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος με τον οποίο συζήτησε την ανάπτυξη της συνεργασίας με την Γαλλία και τις ευκαιρίες στον τομέα των τεχνολογιών, με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου Νίκο Πενταρά με τον οποίο συζήτησε το θέμα της συνεργασίας στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας και την  Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου με την οποία συζήτησαν τοπικά ζητήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ