Ανακοινώθηκε ο Υφυπουργός Καινοτομίας και Έρευνας

Ποιος είναι;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποφάσισε τον διορισμό του Κυριάκου Κόκκινου ως Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο κ. Κόκκινος θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Μαρτίου ενώ η τελετή διαβεβαίωσης θα διεξαχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την 28η Φεβρουαρίου.

Την είδηση του διορισμού του κ. Κόκκινου στο Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας, επισημοποίησε μέσω γραπτής δήλωσης και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, ο οποίος δήλωσε τα εξής:  «η ίδρυση του Υφυπουργείου συνιστά άλλη μια σημαντική μεταρρύθμιση που οδηγεί τη χώρα μας στη νέα ψηφιακή εποχή. Το Υφυπουργείο, ως κεντρικός φορέας συντονισμού και υλοποίησης πολιτικών που διέπουν την έρευνα, την καινοτομία, αλλά και την ψηφιακή πολιτική, αποτελούσε μια ανάγκη, η οποία πλέον γίνεται πραγματικότητα».

Ποιο το βιογραφικό του

Ο Κυριάκος Κόκκινος μέχρι πρότινος υπηρετούσε ως Επικεφαλής Επιστήμονας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.

Επίσης, υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, καθώς και  μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια διάφορων οργανισμών όπως του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, του ΚΟΤ, Αρχής Λιμένων Κύπρου, του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου κ.α.

Ο κ. Κόκκινος διετέλεσε επίσης και επαγγελματίας σε θέματα Επικοινωνιών και Τεχνολογιών Πληροφορικής με μακροχρόνια θητεία σε πολυεθνικούς οργανισμούς όπως τη PwC και τη IBM.

Τέλος, έχει λάβει διάφορα βραβεία και διακρίσεις για επαγγελματική αριστεία, όπως το «Business Leader of the Year Award, και  το «Quality Leader Award» από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Ποιότητας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ