Επαφές επαφές ΣΥΠΡΟΔΑΤ και ΣΠΠΚ με ΥΠΟΙΚ, κόμματα και Χρ. Επίτροπο

Γίνεται μια προσπάθεια εξάλειψης των στρατηγικών κακοπληρωτών και να εξυπηρετούν τα δάνεια τους.

Τον κύκλο επαφών τους με τον Υπουργό Οικονομικών, με την πλειονότητα των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο και άλλους αρμόδιους φορείς, ολοκλήρωσαν Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) και Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας (ΣΠΠΚ).

Σε σημερινή κοινή ανακοίνωσή τους, ΣΥΠΡΟΔΑΤ και ΣΠΠΚ αναφέρουν τα θέματα τα οποία είχαν συζητηθεί ήταν ο χειρισμός των επιλέξιμων αιτητών του Σχεδίου ΕΣΤΙΑ, που όμως θα κριθούν ως μη βιώσιμοι και ο χειρισμός των αιτητών του Σχεδίου ΕΣΤΙΑ, που ήταν υπό καθεστώς αναδιάρθρωσης κατά την ημερομηνία 30/9/2017.
 
Επίσης, συζητήσεις είχαν για τους δανειολήπτες με ενυπόθηκη εξασφάλιση την Πρώτη τους Κατοικία, που όμως δεν εμπίπτουν στο ΕΣΤΙΑ, σε συνδυασμό με τις αλλαγές που αναμένουν από την Κεντρική Τράπεζα, σχετικά με το θέμα των εκποιήσεων, που αφορά όλους τους δανειολήπτες.
 
Αναφορικά στους δανειολήπτες, που θα μείνουν εκτός Σχεδίου ΕΣΤΙΑ, όπως και άλλες απροστάτευτες ομάδες, ΣΥΠΡΟΔΑΤ και ΣΠΠΚ αναφέρουν πως αναμένουν τους σχεδιασμούς από το Υπουργείο Οικονομικών.
 
Επιπλέον, αναμένουν τις εισηγήσεις του Χρηματοοικονομικού Επίτροπου αναφορικά με τους εγκλωβισμένους εγγυητές στο σύστημα  Άρτεμης και στις περιπτώσεις δανειοληπτών, όπου ολόκληρη η περιουσία τους επιβαρύνεται με εγγραφές ΜΕΜΟ.

Τέλος, σημειώνουν ότι ενώ γίνεται μια προσπάθεια εξάλειψης των στρατηγικών κακοπληρωτών και να εξυπηρετούν τα δάνεια τους, η καταχρηστική χρήση εγγυητών τους δίνει κίνητρο, αντί να πληρώσουν αν και μπορούν τα δάνεια τους, να φορτώσουν το όλο πρόβλημα στους εγγυητές τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ