Το Υπουργικό οριστικοποιεί τα μέτρα για την οικονομία

Στόχος στην Ολομέλεια να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία.

Σήμερα Πέμπτη συνεδριάζει υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να λάβει αποφάσεις σχετικά με το πακέτο οικονομικής στήριξης και τα νομοσχέδια που θα το περιέχουν. 

Τα νομοσχέδια αναμένεται να οδηγηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής αύριο Παρασκευή για έγκριση, με τον στόχο της Κυβέρνησης να είναι η εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής πλειοψηφίας.

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο ίδιος θεωρεί πολύ σημαντικό το “καλό πνεύμα” με το οποίο άρχισε η διαβούλευση με τα κόμματα για το πακέτο στήριξης 280.000 εργαζομένων και περίπου 60.000 επιχειρήσεων.

Τόνισε δε ότι κατά την διάρκεια της κατάρτισης των νομοσχεδίων λήφθηκαν υπόψη όλοι οι παράμετροι που έχουν θέσει τα κόμματα και στο πλαίσιο του δυνατού έχουν υιοθετηθεί.

Πρόσθεσε δε ότι συνολικά ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος διαβούλευσης ο οποίος άρχισε πριν από αρκετές μέρες μεταξύ Κυβέρνησης και κομμάτων ούτως ώστε με πλήρη σύμπνοια να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις από τον κορωνοϊό.

Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι το πακέτο στήριξης που συζήτησε με τα κόμματα και πιστεύει βρίσκονται “πολύ κοντά σε κατάληξη και ομοφωνία”, αφορά την στήριξη των εισοδημάτων 280.000 εργαζομένων, όπως σημείωσε, και περίπου 60.000 επιχειρήσεων και άλλα μέτρα μακροοικονομικού χαρακτήρα.

“Είναι ένα σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει ένα οικονομικό πακέτο πλησίον των €500 εκατομμυρίων  δημοσιονομική στήριξη και παράλληλα ένα πρόγραμμα που αφορά την παραχώρηση ρευστότητας στις επιχειρήσεις και στην πραγματική οικονομία ούτως ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει την δύσκολη περίοδο των προβλημάτων, αξίας περίπου €2 δισεκατομμυρίων”, πρόσθεσε ο κ. Πετρίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ