Μέρκελ: Η ΕΕ θα χρειαστεί ένα ισχυρό πρόγραμμα μετά το τέλος της κρίσης

Η δοκιμασία του κορωνοϊού είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία που έχει ζήσει η ΕΕ από την ίδρυση της.

"Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να συζητάμε επιστροφή σε κανονικές συνθήκες, Θα ήμουν μια κακή Καγκελάριος εάν όριζα συγκεκριμένη ημερομηνία χαλάρωσης των μέτρων", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη της η Καγκελάριος Μέρκελ, βάζοντας φρένο σε συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει στη Γερμανία για το πότε και πως θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα κατά της χαλάρωσης του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα η Καγκελάριος έκανε λόγο για ένα μελλοντικό ισχυρό πρόγραμμα πού θα χρειασθεί η ΕΕ για την αναζωογόνηση της οικονομίας της.

Η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε πως υπάρχουν συζητήσεις για το πως βήμα-βήμα θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, πρόσθεσε όμως πως αυτό σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει πριν τις 20 Απριλίου, θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικά τα βήματα που θα γίνουν -γεγονός που θα εξαρτάται και από την εξάπλωση της επιδημίας- καθώς όπως τόνισε "δεν θα είναι σωστό να πάρουμε πίσω μέτρα, τα οποία στη συνέχεια θα χρειασθεί να επιβάλλουμε ξανά".

Η Καγκελάριος είπε επίσης πως η δοκιμασία του κορωνοϊού είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία που έχει ζήσει η ΕΕ από την ίδρυση της. "`Ολοι έχουν χτυπηθεί από αυτή. Είναι ένα συμμετρικό σοκ. Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας η Ευρώπη να εξέλθει από την κρίση αυτή δυνατή. Μακροχρόνια η Γερμανία θα ευημερεί, εάν ευημερεί και η Ευρώπη. Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη. Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που θα λειτουργεί καλά", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε πως "η Ευρώπη θα χρειασθεί ένα ισχυρό πρόγραμμα ανοικοδόμησης της οικονομίας της όταν η πανδημία περάσει".

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ