Οι Τουρκοκύπριοι θα σηκώνουν τα λεφτά τους από τα "ταμεία προνοίας"

Περνάει σχετικό "διάταγμα".

Με «διάταγμα» που θα περάσει από το «υπουργικό συμβούλιο», οι εργαζόμενοι των οποίων οι χώροι εργασίας έκλεισαν λόγω κορωνοϊού θα μπορούν, από την πρώτη βδομάδα του Μαΐου, να αποσύρουν από τις αποταμιεύσεις τους στο «ταμείο προνοίας» το ποσό των 2.000 ΤΛ (285 ευρώ) μηνιαίως.
 
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο «υπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων» Φαϊζ Σουτζούογλου είπε ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αποσύρουν συνολικά τα τρία τέταρτα των καταθέσεών τους που να μην υπερβαίνει τις 10.000 ΤΛ (1.428 ευρώ).

Διευκρίνισε ότι δεν θα τεθεί όρος επιστροφής των χρημάτων που θα αποσυρθούν από το «ταμείο προνοίας».
 
Σημείωσε επίσης ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την παραχώρηση βοήθειας 1.500 ΤΛ (215 ευρώ) σε εργαζόμενους με «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους ή από την Τουρκία οι χώροι εργασίας των οποίων έκλεισαν, και για να δοθεί αυτή η βοήθεια πρέπει οι εργαζόμενοι να είναι εγγεγραμμένοι στις «κοινωνικές ασφαλίσεις» και να έχουν διευθετήσει τις υποχρεώσεις τους τόσο στο «ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων» όσο και στο «ταμείο προνοίας». Διευκρίνισε ότι οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους εργοδότες.
 
Ο κ. Σουτζούογλου ανέφερε ότι έχουν βρει 6.000 άτομα πολίτες τρίτων χωρών (εκτός Τουρκίας) που μένουν στα κατεχόμενα με «άδεια εργασίας». Είπε ότι σε αυτούς τους αλλοδαπούς θα δοθεί «χαρτζιλίκι», όπως το χαρακτήρισε, χαμηλότερο των 1.500 ΤΛ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ