Χ. Γιωρκάτζη: Αναιρεί τα όσα είπε 

Έντονη αντιπαράθεση με Capital Today. 

Λιγότερο από 24 ώρες μετά τις τοποθετήσεις της στο Capital Today η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας επανέρχεται και αναδιπλώνεται κάνοντας λόγο για παραποίηση των τοποθετήσεών της.

Ουδέποτε είπα ότι ξέρω πολλά και κρατώ πολλούς στο χέρι, τόνισε σε τηλεφωνική παρέμβασή της στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Ερωτήθηκα, ξεκαθάρισε, αν υποσκάπτομαι και απάντησα θετικά και την ίδια ώρα τόνισε ότι, ότι  περνούσε από το χέρι της Κεντρικής Τράπεζας σε σχέση με τη διάσωση του Συνεργατισμού έγινε.

Σε σχέση με την τοποθέτηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη στο twitter, την οποία επανέλαβε και στο Capital Today, η κ.Γιωρκάτζη είπε "δεν σχολιάζω δηλώσεις σε τουιτερ ούτε προκατόχους μου ούτε διαδόχους μου"  αρνούμενη να επεκταθεί.

Απαντώντας στις κατηγορίες της ο Αρχισυντάκτης του Capital Today, προκάλεσε την κ.Γιωρκάτζη να επιζητήσει το ηχητικό της τηλεφωνικής συνέντευξης και να το δημοσιεύσει για να διαφανεί η αλήθεια.

Ποιον υπουργό του Τάσσου φωτογράφισε η Γιωρκάτζη;

Σε μια άλλη εξέλιξη και σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε το Capital Today, η Κ.Γιωρκάτζη είπε ότι ο λόγος που  δεν πέρασε η εποπτεία του Συνεργατισμού στην Κεντρική Τράπεζα ήταν η έντονα αντίθετη άποψη Υπουργού της κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου.

Με 4 πρώην υπουργούς της κυβέρνησης του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου επικοινώνησε σήμερα το Capital Today ζητώντας τους να σχολιάσουν τις χθεσινές αναφορές της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, ότι υπουργός του Τάσσου Παπαδόπουλου πολέμησε μέχρι θανάτου την εισήγηση της για να περάσει η εποπτεία του Συνεργατισμού στην Κεντρική Τράπεζα. 

Οδυσσέας Μιχαηλίδης για Χ. Γιωρκάτζη: Οποία κατάπτωσις

Ο Μάρκος Κυπριανού ανέφερε ότι κατά την θητεία του ως υπουργός οικονομικών ουδέποτε τέθηκε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τέτοιο θέμα. 

Ο Νεοκλής Συλικιώτης τόνισε ότι δεν συζητήθηκε ποτέ τέτοιο θέμα, και ο Γιώργος Λιλλίκας ανέφερε ότι δεν τον αφορά το θέμα.

Τέλος, ο Μάκης Κεραυνός ανέφερε ότι ήταν υπέρ της αλλαγής της εποπτείας και συγκεκριμένα διατύπωσε τη θέση στον Τάσσο Παπαδόπουλο για ενιαία εποπτική αρχή θέση με την οποία συμφωνούσε και ο ίδιος.

Γιωρκάτζη: Ποια είμαι εγώ που θα συγκριθώ με Ιησού;

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, τότε υπήρχε συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ και ήταν δύσκολο να περάσει τέτοιο θέμα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα όσα είπε η Χ. Γιωρκάτζη 

Και όσα απάντησε ο Αρχισυντάκτης του CT