Τι λένε ως πρώτο σχόλιο για τα μέτρα τα κόμματα

Η κυβέρνηση σχολιάζει ότι "οι γενναιόδωρες παροχές για να δίνει στον εργαζόμενο τα καλύτερα εργαλεία".

Επιμέλεια: Γιώτα Αποστολίδου

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Πετρίδης έδωσε το μήνυμα ότι «γυρίζουμε σελίδα» χαρακτηρίζοντας το πακέτο στήριξης μεγάλο και γενναιόδωρο. Η κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι εδώ, είπε, με γενναιόδωρες παροχές για να δίνει στον εργαζόμενο τα καλύτερα εργαλεία.

Την άποψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ανακοίνωσε τίποτα καινούργιο διατύπωσε σε μία πρώτη αντίδραση ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. Τα 10 μέτρα, που ανακοινώθηκαν, είπε, δεν είναι νέα μέτρα, αλλά μέτρα, που ίσχυαν ήδη και κονδύλια, που γνωρίζαμε ήδη. Θα χρειαστούν, είπε, αρκετές διευκρινήσεις, ενώ η πρώτη ανάγνωση δημιουργεί την ίδια αβεβαιότητα και την αίσθηση ότι χάσαμε πολύτιμο χρόνο δύο ολόκληρων μηνών.
 
Σπαταλήσαμε δύο μήνες, ενώ υπήρχε κι άλλος δρόμος, και όχι μόνο ο δρόμος των κρατικών εγγυήσεων, στον οποίο  επέμενε πεισματικά η κυβέρνηση ήταν το πρώτο σχόλιο του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, ο οποίος επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί, μετά τη μελέτη των μέτρων και τις διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ. Χαρακτήρισε, ωστόσο, σωστή κίνηση την επιδότηση των επιτοκίων.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την εξαγγελία του νέου πακέτου μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, των αυτοτελώς εργαζομένων και της οικονομίας, απέδειξε ότι ξέρει να κρατάει το τιμόνι και να κατευθύνει το σκάφος σχολίασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ