Πώς θα διεξάγονται οι γάμοι μετά την άρση των μέτρων

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Γιώργος Πάνος αποσαφηνίζει τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται στους γάμους κατά την μεταβατική εποχή, μετά την πανδημία.

Σε ερώτηση για τους γάμους στο Δελτίο Ειδήσεων του Σίγμα, ο ειδικός ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία η Κύπρος αυτή την στιγμή φαίνεται να είναι μια πολύ καθαρή χώρα από τον κορωνοϊό. Αυτό επιτρέπει περισσότερες δραστηριότητες αλλά με κανόνες προστασίας.

Εξήγησε ότι σε ένα ανοικτό χώρο, εφόσον τηρούνται οι αποστάσεις και γίνεται χρήση αντισηπτικών τότε "είμαστε εντάξει" . Πρόσθεσε ότι τα φαγητά θα πρέπει να σερβίρονται σε πακέτα στα τραπέζια, αποφεύγοντας τα μπουφέ που συνηθίζονταν μέχρι τώρα και να χρησιμοποιούνται οι μάσκες εκεί που πρέπει.

Όσον αφορά στους κλειστούς χώρους, ο Δρ Πάνος είπε ότι οπωσδήποτε πρέπει να δούμε το θέμα του εξαερισμού και πρέπει να εφαρμόζεται η αρνητική πίεση. Εξηγώντας, είπε ότι ο αέρας πρέπει να βγαίνει προς τα έξω ώστε να μην υπάρχει ανάδευσή του μέσα στον χώρο. Οπότε, άτομα μπορεί να εκπνέουν ιούς, αλλά αυτοί δεν εισπνέονται από άλλους.

Διαβάστε περισσότερα στο Sigmalive

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ