Σήμερα οι αποφάσεις για τις επιδοτήσεις των μισθών

Στις 10:30 αναμένονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ Προέδρου της Δημοκρατίας, Υπουργού Εργασίας, Υπουργού Οικονομικιών, εργοδοτικών οργανώσεων και συντεχνιών.

Επιμέλεια: Γιώτα Αποστολίδου

Τις προθέσεις της, σε σχέση με τον τρόπο, που θα συνεχίσει την επιδότηση μισθών μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση.

Στις 10:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα προεδρεύσει ευρείας σύσκεψης των εργοδοτικών οργανώσεων και των συντεχνιών, στην παρουσία των Υπουργών Εργασίας και Οικονομικών, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για την επόμενη φάση σχεδίων του Υπουργείου Εργασίας.   

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος το ΚΕΒΕ, η ΟΕΒ, η ΣΕΚ, η ΔΕΟΚ, η ΠΕΟ, ο ΠΑΣΥΞΕ, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων και ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ACTA. 

Στη διάρκεια της σύσκεψης η κυβέρνηση αναμένεται να αναλύσει τις δημοσιονομικές αντοχές σε ό,τι αφορά την επιδότηση μισθών, την πρόθεση της να στηρίξει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου όλες τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία, η οποία λόγω της πανδημίας έχει υποστεί τις μεγαλύτερες επιπτώσεις και τις επιχειρήσεις, των οποίων μειώθηκε δραματικά ο κύκλος εργασιών.

Να υπάρξει στοχευμένη στήριξη επιχειρήσεων, που έχουν ουσιαστικά προβλήματα, και κυρίως στον τουριστικό κλάδο, μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, θα εισηγηθούν οι εργοδοτικές οργανώσεις, που εμφανίζονται θετικές στο θέμα της μείωσης της ποσόστωσης της στήριξης σε άλλες επιχειρήσεις.

Την ανάγκη διαφύλαξης των θέσεων εργασίας θα τονίσουν οι συντεχνίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ