Στροβολίδης: Δεν μου είπαν ποτέ τους λόγους παύσης μου

Ξεκίνησαν οι ακροάσεις ενώπιον της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής που διόρισε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης για την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος.

Ενώπιον της Επιτροπής βρέθηκε στις 9.00 το πρώην μέλος επιτροπείας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) Γεώργιος Στροβολίδης.

Ο Γιώργος Στροβολίδης κάνει αναφορά στα προσόντα του, που είχε δουλέψει και ποιο είναι το ακαδημαϊκό του προφίλ.    

Ερωτάται από την Επιτροπή: Σε κάποια στιγμή γύρω στο 2010 υπήρξατε μέλος επιτροπείας ή Συμβουλίου ΣΚΤ.

Ναι, το καλοκαίρι του 2010. Διορίστηκα μη εκτελεστικό μέλος της Επιτροπείας. Υπηρέτησα μέχρι το 2013.

Όντας μέλος της Επιτροπής, υπήρξατε μέλος Επιτροπής Ελέγχου ΣΚΤ.

Ναι, το μέλος που αποχώρησε ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής.    

Πότε παύσατε ως μέλος;

Άλλαξε η Επιτροπεία το 2013, βγήκε νέα και επαναδιορίστηκα. Στη νέα Επιτροπεία ήμουν μέχρι το 2015.

Παύσατε να είστε μέλος το 2015, και θέλουμε να μας πείτε κάτω από ποιες περιστάσεις παύσατε να είστε μέλος.

Ήταν 20 Οκτώβρη του 2015. Εκείνη την στιγμή παρακολουθούσα ένα σεμινάριο που πρόσφερε ο ΣΚΤ σε όσα μέλη του ήθελαν. Ήταν προσφορά του CIIM. Το παρακολούθησα από την πρώτη στιγμή, το θεώρησα πολύ σημαντικό για τον ρόλο μου. Ήταν σε δυο επίπεδα.

Με πήρε ο γραμματέας και μου είπε «Don’t shoot the messenger», αλλά μου είπαν ότι αποφάσισαν να με παύσουν. Τον ρώτησα ποιοι οι λόγοι, μου είπε δεν ξέρω, μίλα με τον Διονύση. Μου είπε ότι ήταν απασχολημένος, δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου. Δεν μιλήσαμε ποτέ γι’ αυτό το θέμα. Ήρθε η επιστολή παύσης μου

Ο Γ.Στροβολίδης προχωρεί σε ανάγνωση της επιστολής που του απέστειλε ο ΥΠΟΙΚ, όπου του κοινοποιούσε την παύση του από την Επιτροπεία. 

Κληθείς να απαντήσει αν εξέφρασε ποτέ αντίθετες απόψεις και παύθηκε, απαντά: Όποιος σε διόρισε οφείλει να σε καλέσει και να σου πει γιατί σε παύει.

Η Επιτροπή λέει, είναι σαφές να πούμε ότι ο ΥΠΟΙΚ σε διόρισε σε αυτή την θέση. Ναι, λέει ο κ.Στροβολίδης.

Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο, λέει ο Στροβολίδης ότι δεν με κάλεσαν να μου εξηγήσουν γιατί παύομαι.  

"Δεν μου είπαν ποτέ τους λόγους παύσης μου" λέει ο Στροβολίδης.

Το ερώτημα που τίθεται λέει ο.Στροβολίδης είναι: Σας είπα ότι στον επαναδιορισμό μου το 2013 υπήρχε ένα ακόμη άτομο που διορίστηκε την ίδια μέρα μαζί μου. Το συγκεκριμένο άτομο, υπηρετεί στην Επιτροπεία μέχρι και σήμερα.

Είναι ο Λάμπρος Χριστοφή. Διερωτάται κανείς γιατί δεν σταμάτησε και αυτός. Είχα πληροφορηθεί ότι παύθηκε και δεύτερος την ίδια μέρα με εμένα. Ο Δημήτρης Θεοδώρου. Κάπου δεν μπορούσα να ακολουθήσω την λογική.