Γιατί παραμείνατε στην Επιτροπεία αφού διαφωνούσατε;

Τον λόγο πήρε ο Γιώργος Γεωργίου.

Το 2010 αναφέρετο ότι «πέρασε το τάδε θέμα κατά πλειοψηφία». Ξεκίνησε μια διαδικασία, θέσαμε και εγώ και άλλοι το θέμα. Πήγαμε ένα στάδιο πιο πάνω στην καταγραφή. Μετά το 2013 βελτιωθήκαμε σημαντικά. Καταγράφετο ακριβώς η διαφωνία. Αυτό ήταν χρήσιμο και για τις εποπτικές αρχές και για προστασία αλλά και για άλλους.

Το θέμα των αναδιαρθρώσεων ήταν ξεκάθαρα εκτελεστικό. Το συμβούλιο έπρεπε να αποφασίσει. Ήταν αδιανόητο κατά την άποψη μου να αποφασίζω εγώ για την διαγραφή του Α και του Β.

Έπρεπε να γίνονται διαγραφές και οι εκτελεστικοί που αποφασίζουν να κρίνονται. Αυτό που γινόταν ήταν ότι καλύτερο. Αποφάσιζε το συμβούλιο.

Διαφωνήσατε για «επιθετική μείωση» επιτοκίων του λέει ο κ.Γεωργίου, γιατί.

Αν δεν υπήρχε ανάλογη μείωση καταθετικών, αυτό θα έπληττε κερδοφορία και θα δημιουργούσε προβλήματα.  Πάμε πίσω στο σημείο, του οράματος. Τι αντιπροσώπευε ο Συνεργατισμός. Ποιος ήταν ο ρόλος του και η διαφορά από εμπορικές τράπεζες. Είχα αντιληφθεί ότι θα δίδονται πολλά μικρά δάνεια. Είχε ξεφύγει. Υπήρχαν περιπτώσεις μεγάλων δανείων. Αυτό ήταν ένα σημαντικό κομμάτι των ΜΕΔ.

Είχαν ξεφύγει από το αρχικό μοντέλο. Αν πάμε σε άλλα θέματα νοοτροπίας είχε θέμα αμεσότητας ναι, αλλά μήπως ήταν «πήγαινε στον Συνεργατισμό και δεν θα σε πιέζουν για αποπληρωμή;».

Καταγράφηκε η διαφωνία σας το 2015 όταν υπήρχαν δυο ενδιαφερόμενοι για το μερίδιο της Συνεργατικής στην Δήμητρα λέει ο κ.Γεωργίου στον κ.Στροβολίδη.

Δεν θυμάται ακριβώς το σημείο διαφωνίας, ωστόσο επισημαίνει το ζήτημα της ανοικτής διαδικασίας και ζητήματα συμμετοχής κάποιου στο Συμβούλιο.

Εγκρίθηκε άδεια γενικού δ/ντη, με αποχώρησή του, να πληρωθεί για 2 χρόνια. Αυτό πως το εξηγείτε; Έγινε 18.9.2013.

Αν δεν κάνω λάθος αποφάσισε να αποχωρήσει πριν την λήξη της θητείας του. Όσο αφορά την άδεια, δεν το θυμάμαι.

Συνεργατισμός: Έφθασε η στιγμή της αλήθειας

Γιατί παραμείνατε στην Επιτροπεία αφού διαφωνούσατε;

Χαίρομαι που μου κάνετε την ερώτηση. Αυτός που έπρεπε να προβληματιστεί αν θα αποχωρούσε ή όχι ήταν αυτός που ήταν σύμφωνος με όλα. Να πω και κάτι περισσότερο. Έβλεπα το τεράστιο τίμημα που έπρεπε να πληρώσει κάποιος για να είναι εκεί. Από πλευράς χρόνου, πιέσεων και φημών του τι ελέγετο.

Ήξερα ότι μετά από αυτά που έγραψα και τις θέσεις που έπαιρνα το ρολόι ξεκίνησε αντίστροφα μετά τον  Μάρτη του 2015. Η μια επιλογή παραιτείσαι και τους κάνεις την χάρη και φεύγεις και η άλλη να μείνεις και να το παλέψεις.

Λίγες μέρες πριν συναντήθηκα με κάποιους φίλους ανέφερα ότι θα μπορούσα να αναλάβω ως πρόεδρος. Λίγες μέρες μετά παύθηκαν οι 3 και ο 4ος παραιτήθηκε. Ήξερα ότι ερχόταν δεν μπορούσε η κατάσταση αυτή να πάει.

Τον λόγο παίρνει για κλείσιμο ο Πρόεδρος της Επιτροπής για διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Είχε στήριξη ο Χατζηγιάννης από μέλη της Επιτροπείας. Ενδεχομένως και από το Υπουργείο. Ένιωθε ότι είχε πλάτες τον ρωτά ο Αρέστης και απαντά ενδεχομένως ο Στροβολίδης.

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Στροβολίδη ίσως χρειαστεί να επανακλητευθεί λέει ο κ.Αρέστης 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ