Ι. Μάτσης: Ανοίγει τα χαρτιά του μετά το deal με τη ΣΚΤ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του μετά το deal με τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) αποκλειστικά στο SIGMA.

Σε αποκλειστική συνέντευξη ο Ιωάννης Μάτσης μιλά στον Χρύσανθο Τσουρούλλη για τους λόγους που οδήγησαν την Ελληνική να καταθέσει πρόταση εξαγοράς της ΣΚΤ, τον ρόλο που διαδραμάτισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις εξελίξεις, αλλά και το μέλλον του νέου σχήματος της Ελληνικής Τράπεζας.

Παράλληλα ο Ιωάννης Μάτσης, ξεκαθαρίζει ευθαρσώς ότι οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν, δικαιολογεί την καχυποψία των πολιτών, που σε ορισμένες περιπτώσεις οδήγησε σε μεγάλες εκροές καταθέσεων. Αποκαλύπτει πώς, η νέα τράπεζα, θα υποδεχθεί τους πελάτες - δανειολήπτες της ΣΚΤ, αλλά και τι να αναμένουν οι παλαιοί πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας.

Σε ότι αφορά στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, σε σχέση με την απορρόφηση 1.100 υπαλλήλων από την ΣΚΤ στη νέα Ελληνική Τράπεζα, από το σύνολο των 2.200, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν περί τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του Σχεδίου Εθελούσιας Αποχώρησης. Δεν αφήνει ωστόσο κανένα περιθώριο απασχόλησης περισσότερων υπαλλήλων, προκειμένου να μην κινδυνεύσει ο σχηματισμός του «μαγικού αριθμού».

Μιλώντας για την ευρύτερη εικόνα της οικονομίας του τόπου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας, εκτιμά πως, με δεδομένες τις σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν επιτευχθεί μετά την κρίση του 2013 και τις υποδομές που πλέον έχουμε, η Κύπρος και οι πολίτες της μπορούν να κοιτάζουν το μέλλον, μακροπρόθεσμα, με πολλή αισιοδοξία.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο SigmaLive.