Ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα η Κύπρος

Οι πτήσεις που προγραμματίστηκαν για την πρώτη μέρα, μετέφεραν επιβάτες από Γερμανία,  Ελβετία,  Αυστρία και Ελλάδα

Της Σοφίας Ιωσήφ

Αρχίζουν δειλά - δειλά να αποκτούν ζωή τα αεροδρόμια της χώρας, με τις πρώτες πτήσεις μετά την δεύτερη φάση της επαναλειτουργίας τους να καταφθάνουν από το πρωί.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δηλώνει ο Υπουργός Μεταφορών

“Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η Κύπρος εισέρχεται από σήμερα στη δεύτερη φάση λειτουργίας των αεροδρομίων της, επεκτείνοντας έτσι τη συνδεσιμότητά της με περισσότερες χώρες του εξωτερικού δίνοντας τη δυνατότητα μετακίνησης μεγαλύτερου αριθμού επιβατών από και προς τη χώρα μας”, ανέφερε.

Οι πρώτοι επιβάτες χωρίς πιστοποιητικά με αρνητική ένδειξη στον κορωνοϊο, που προέρχονται από χώρες κατηγορίας Α έφτασαν χθες στο νησί, ωστόσο κάποιοι υποβλήθηκαν σε τυχαίες δειγματοληψίες.

Η μόνη προϋπόθεση για την έλευση επισκεπτών της κατηγορίας Α' είναι η εξασφάλιση της Κάρτας εισόδου, στην Κυπριακή Δημοκρατία. 

Η διαδικασία απόκτησης της κάρτας είναι η εξής:

-Δημιουργία λογαριασμού στην σελίδα ''CyprusFlightPass''

-Εισαγωγή  προσωπικών στοιχείων και στοιχείων πτήσης

- Υπεύθυνη δήλωση

-Προσθήκη ανήλικων συνταξιδιωτών στην αίτηση

Οι πτήσεις που προγραμματίστηκαν για την πρώτη μέρα, μετέφεραν επιβάτες από Γερμανία,  Ελβετία,  Αυστρία και Ελλάδα

Μαρία Κουρούπη Διευθύντρια Επικοινωνίας της Hermes Airports δήλωσε ότι “η αλλαγή αυτή έδωσε την ευκαιρία σε αρκετές αεροπορικές εταιρείες να αρχίσουν τα πτητικά τους προγράμματα από τις 20 Ιουνίου και μετά”.

Όσον αφορά στους αφικνούμενος από τις 12 χώρες της Β’ Κατηγορίας, αυτοί συνεχίζουν να υποχρεούνται να φέρουν πιστοποιητικό τεστ κορωνοϊού με αρνητική ένδειξη, το οποίο πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν την αναχώρηση τους, ενώ για τους επιβάτες από χώρες υψηλού κινδύνου που ανήκουν στην Κατηγορία Γ’, ισχύει ο αυτοπεριορισμός των 14ων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το διαγνωστικό έλεγχο στην Κύπρο, σύντομα θα μπορούν να υποβληθούν στα νέα γρήγορα τεστ που δίδουν αποτελέσματα εντός μιάμιση ώρας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ