Πετρίδης: Δεν φανταζόμουν τι θα ακολουθούσε όταν αναλάμβανα

Ο ΥΠΟΙΚ πιστεύει ότι «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται».

Έχοντας αναλάβει το πηδάλιο του Υπουργείου Οικονομικών στην πιο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την οικονομία της, μετά το 2013, και υπό το βάρος μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης συνεπεία της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης υποστηρίζει σθεναρά κάθε απόφαση που έχει λάβει μέχρι σήμερα.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο προστίθενται όλα εκείνα τα συστατικά στοιχεία που συνθέτουν μια τέλεια καταιγίδα.

Τον κορωνοϊό ακολούθησαν το ρωσικό αίτημα για αλλαγή της συμφωνίας διπλής φορολογίας, που εγείρει ανησυχίες για πλήγμα στον πυλώνα των υπηρεσιών, και οι κινήσεις της Ε.Ε. για ενιαίο φορολογικό συντελεστή, ενώ στο κάδρο παραμένουν οι ανησυχίες για ενδεχόμενο νέο κύμα μη εξυπηρετούμενων δανείων και για αύξηση της ανεργίας, αλλά και η διαχείριση του υψηλού δημόσιου χρέους της χώρας.

Ο Υπουργός Οικονομικών θέτει υπεράνω όλων την ανθρώπινη ζωή, δεν τα βάζει με την τύχη του, καθώς πιστεύει ότι «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται», και δηλώνει ότι όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Ζητεί ίση μεταχείριση από τους Ρώσους, πιστεύει ότι θα ανατραπεί η προσπάθεια υιοθέτησης ενιαίων φορολογικών συντελεστών στην Ε.Ε., καλεί τις τράπεζες να συμβάλουν στην τόνωση της ρευστότητας στην αγορά και συζητεί την «κακή τράπεζα» υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy Today, που κυκλοφορεί αύριο με τη «Σημερινή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ