Τα κυπριακά διαβατήρια γίνονται ελκυστικά λόγω της πανδημίας

Πλούσιοι των οποίων οι χώρες προέλευσης παρουσιάζουν κακή επιδημιολογική εικόνα αναζητούν διαβατήρια για να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Οι εκατομμυριούχοι, των οποίων οι χώρες προέλευσης παρουσιάζουν κακή επιδημιολογική εικόνα, αναζητούν διαβατήρια για να κυκλοφορούν ελεύθερα, αναφέρεται η γαλλική  "Le Monde".

Σε όλο τον κόσμο, εξακολουθούν να υπάρχουν καταστάσεις όπου η πανδημία κορωνοϊού απέτυχε να διασχίσει τα σύνορά. Και όπως σε κάθε οικονομική κρίση, όταν μια ακμάζουσα επιχειρηματική ευκαιρία εμφανίζεται, πολλοί άνθρωποι την εκμεταλλεύονται. Έτσι, οι χώρες όπου η κατάσταση της υγείας δεν έχει επιδεινωθεί κερδίζουν χρήματα από τα διαβατήριά τους σε υψηλή τιμή από πλούσιους ανθρώπους, όπως ανέφερε η Le Monde.

Ενώ πριν από την άφιξη του κορωνοϊού, ένα αμερικανικό διαβατήριο επέτρεπε το ταξίδι σε πολλές χώρες του κόσμου, οι υπήκοοι των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι λόγω της κατάστασης της υγείας στην επικράτειά τους. Αντίθετα, αυτό της Αυστραλίας, όπου ο αριθμός των μολύνσεων είναι χαμηλός, έκανε το αντίθετο.

Η Κύπρος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής

«Η Κύπρος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής: 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στο νησί της Μεσογείου, με 1.000 περιπτώσεις μόλυνσης. Για να αποκτήσετε ένα κυπριακό διαβατήριο, θα κοστίσει 2 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις σε ακίνητα. Αυτό του Βανουάτου είναι απλούστερο και λιγότερο ακριβό στην απόκτηση. Απαιτείται επιταγή για 130.000 ευρώ. Το διαβατήριο θα παραδοθεί έπειτα σε μόλις ένα μήνα. Αμερικανοί επιχειρηματίες που επισκέπτονται τακτικά την Κίνα τους αρέσει ιδιαίτερα. Ωστόσο, παρουσιάζει επίσης ένα μεγάλο ελάττωμα: ο κάτοχος δεν μπορεί να μείνει περισσότερο από έξι μήνες σε μια χώρα», αναφέρει το άρθρο.

Στο Κουβέιτ και την Ιορδανία, όπως και σε άλλες χώρες, συνεχίζει το δημοσίευμα, η Sununu Advisors έχει συνάψει συνεργασίες με τράπεζες προκειμένου να βρει μελλοντικούς πελάτες. Ακόμη και οι Κάτω Χώρες ξεκίνησαν βάζοντας στο τραπέζι μια «χρυσή βίζα», σε αντάλλαγμα για την οποία θα χρειαστεί να επενδύσουμε 1,25 εκατομμύρια ευρώ αρχικά. Ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα να πολιτογραφηθεί πέντε χρόνια αργότερα.

Πηγή: Sigmalive

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ