Το στοίχημα της προσέλκυσης επενδύσεων

Η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων αποτελεί και πάλι “κλειδί”, την ίδια ώρα όμως που ο ανταγωνισμός στον τομέα έγινε πιο έντονος από ποτέ.

Την ώρα που ο τουρισμός, ένας από τους διαχρονικούς και βασικούς αιμοδότες της κυπριακής οικονομίας, συνεχίζει την κατιούσα, η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων καθίσταται αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Κράτος και αρμόδιοι φορείς επιδίδονται σε μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερες ξένες επενδύσεις, παράγοντας καθοριστικός για τη βιωσιμότητα των κρατικών ταμείων και την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Η προσπάθεια αυτή τη φορά εστιάζεται σε νέες κατευθύνσεις και σε νέες αγορές που έχουν αναδειχθεί μέσα από την πανδημία αλλά και που παρουσιάζουν μια νέα δυναμική, ενώ σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει και ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2021 θα εκπροσωπεί επίσημα το κράτος όσον αφορά την οικονομική διπλωματία και τις επαφές με ξένες πρεσβείες.

Είναι η ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια πάνω, είναι το μεστό μήνυμα που στέλνει ο Invest Cyprus, ο οποίος, διά του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού, Γιώργου Καμπανέλλα, τονίζει πως «η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων αποτελεί και πάλι “κλειδί”, την ίδια ώρα όμως που ο ανταγωνισμός στον τομέα έγινε πιο έντονος από ποτέ».

Διαβάστε περισσότερα στο Economy Today που κυκλοφορεί με την εφημερίδα «Σημερινή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ