Με ποιο τρόπο μπορούν να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων (vid)

Τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα ώστε οι τιμές να γίνουν πιο προσιτές για τον καταναλωτή με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται μέσα του η τάση να καταφύγει σε προμήθεια από τα κατεχόμενα, προτείνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καταναλωτών. 

Του Χρήστου Μιχάλαρου

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο ο συντονιστής του Συνδέσμου Γιώργος Στυλιανού ανέφερε ότι η φορολογία στα καύσιμα ανέρχεται στα 49 σεντ συν ΦΠΑ ανά λίτρο, κάτι που δεν δίνει τη δυνατότητα ούτε στις εταιρίες πετρελαιοειδών ούτε στους πρατηριούχους να προχωρήσουν σε μειώσεις, καθώς το περιθώριο κέρδους είναι ελάχιστο. 

«Σε κάποιες περιπτώσεις η (συνολική) φορολογία πάει πέραν του 50% επί της τιμής», ανέφερε. 

Πρόσθεσε δε ότι η ανάγκη για λήψη τέτοιων μέτρων σήμερα είναι πολύ πιο επιτακτική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς η διαφορά, λόγω της πτώσης της τουρκικής λίρας είναι πολύ μεγαλύτερη. 

«Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής: η φορολογία είναι υψηλή. Ο καταναλωτής την επωμίζεται και θα πρέπει κάποια στιγμή να ρυθμιστεί ώστε να έχουμε φτηνότερα καύσιμα», τόνισε και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια φόρμουλα η οποία παρουσιάζεται από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή η οποία δείχνει τη δομή της τιμής, ώστε οι καταναλωτές να μην έχουν απορίες. 

Στην ερώτηση αν κατά την άποψή του είναι εφικτό η τιμή όντως να μειωθεί στις ελεύθερες περιοχές, δεδομένων των συνθηκών, ο κος Στυλιανού πέταξε εκ νέου το «μπαλάκι» στο κράτος και στη φορολογία, λέγοντας ότι τα περίπου 5,5 σεντ (κατά μέση τιμή) που απομένουν για το κέρδος των πρατηριούχων ενδεχομένως δεν επιτρέπουν άλλη μείωση εκ μέρους του. 

Σημείωσε επίσης ότι η έλλειψη εναλλακτικών μέσων μεταφοράς, όπως ένα αποτελεσματικό δίκτυο λεωφορείων, λειτουργούν ανασταλτικά ως προς την όποια πρόθεση για μειώσεις. 

Ερωτηθείς αν ο Σύνδεσμος έχει υπ’ όψιν του περιπτώσεις «καρτέλ» στα καύσιμα, ο κος Στυλιανού απάντησε ότι η εν λόγω συζήτηση έχει γίνει κατ’ επανάληψη, καθώς έχει υπάρξει και σχετική καταγγελία στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού.

«Υπήρχε μια απόφαση η οποία δεν ίσχυσε τελικά. Αναμένουμε και άλλες αποφάσεις, αλλά και τομεακές έρευνες τις οποίες η Επιτροπή έχει εξαγγείλει ούτως ώστε να δούμε αν όντως στοιχειωθετείται αυτό που ο πολύς κόσμος νιώθει και συζητά: ότι δηλαδή στον τομέα των καυσίμων οι τιμές δεν είναι αυτές που θα έπρεπε», είπε προσθέτοντας ότι γενικότερα υπάρχει η αίσθηση ότι ενώ όταν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου αυξάνονται, η αύξηση στην Κύπρο είναι άμεση, ενώ όταν οι διεθνείς τιμές μειώνονται, στην Κύπρο η διαφορά αργεί να γίνει αισθητή. 

Συνολικά, πάντως, τόσο το κράτος όσο και οι επιχειρηματίες των ελεύθερων περιοχών έχουν τεράστιες «διαρροές» εσόδων από την προμήθεια καυσίμων εκ μέρους των κατοίκων των ελεύθερων περιοχών από τα κατεχόμενα.  

Η διαφορά της τιμής είναι μεγάλη και αυτό ωθεί τους καταναλωτές να προτιμήσουν να προμηθευτούν τα καύσιμά τους από τα κατεχόμενα, όπου πωλούνται σχεδόν στη μισή τιμή. Για το μήνα Αύγουστο η μέση τιμή της βενζίνης φτάνει στο €1,327/λίτρο την ώρα που στα κατεχόμενα φτάνει στα €0,72/λίτρο», είπε. 

Συνολικά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Συνδέσμου, τα διαφυγόντα κέρδη από τα καύσιμα προς τα κατεχόμενα φτάνουν τα €12,6 εκ. από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2018, δεδομένων των τιμών των καυσίμων που υπάρχουν εκεί. Ωστόσο, αν το κόστος υπολογιστεί σε τιμές των ελεύθερων περιοχών, το ποσό διαμορφώνεται σε πέραν των €20 εκ. 

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στο σχετικό βίντεο.