Οι πιθανές εκβάσεις της «επί παραβάσει» διαδικασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Που μπορεί να καταλήξει η διαδικασία επί παραβάσει που ξεκινά η Κομισιόν για τα Επενδυτικά Προγράμματα της Κύπρου και της Μάλτας.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης αναφέρθηκε στις πιθανές εκβάσεις της διαδικασίας επί παραβάσει. Από χθες βράδυ είναι γνωστό, ότι η Κομισιόν αφήνει πίσω τις δηλώσεις και τις υποδείξεις και ξεκινά κανονικά διαδικασία έρευνας πάνω σε πτυχές του επενδυτικού προγράμματος πολιτογράφησης, για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία ότι παραβιάζουν Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Ο κ. Μαυρίδης είπε χαρακτηριστικά ότι μια από τις πιθανές εκβάσεις της υπόθεσης είναι «οι εκ νέου συστάσεις, οι οποίες σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξει νομοθεσίες το κυπριακό κράτος ή ακόμη και να αλλάξει τη διαμόρφωση και τη δομή κάποιον θεσμών». Σε αυτή την περίπτωση είπε ο κ. Μαυρίδης ότι δεν θα υπάρχουν κυρώσεις, με την έννοια της επιβολής οικονομικών προστίμων.

Ωστόσο, ανέφερε ο κ. Μαυρίδης οι οικονομικές κυρώσεις μπορεί να επιβληθούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, «το οποίο αντιλαμβάνεστε» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κύπριος Ευρωβουλευτής «ότι είναι κάτι πολύ χειρότερο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ