Διεθνής στήριξη στις θέσεις του ΚΕΒΕ για άνοιγμα Αμμοχώστου

Διεθνής στήριξη στις θέσεις του ΚΕΒΕ σε σχέση με το επιχειρούμενο άνοιγμα της Αμμοχώστου. Τα σχετικά διαβήματα του ΚΕΒΕ, φέρνουν αποτελέσματα.

Αποτελέσματα άρχισαν να φέρνουν τα διαβήματα στα οποία προέβη το ΚΕΒΕ προς όλους τους διεθνείς οργανισμούς που συμμετέχει, για την απαράδεκτη και προκλητική  ενέργεια της Τουρκίας να ανοίξει ως πρώτο βήμα το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, κατά παράβαση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας λίγες ημέρες αφότου ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε την απόφασή του να συγκαλέσει συνάντηση για να διερευνηθούν οι πιθανότητες επανάληψης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος του Ευρωεμπορίου (Eurocommerce) που αποτελεί τον οργανισμό που εκπροσωπεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τις εθνικές οργανώσεις εμπορίου των Ευρωπαϊκών χωρών (στον οποίο το ΚΕΒΕ είναι μέλος εκπροσωπώντας τον εμπορικό κόσμο της Κύπρου υπό την ιδιότητα του ως εκπροσώπου του εμπορικού τομέα της χώρας μας)  απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη με την οποία εκφράζεται η ανησυχία του Ευρωεμπορίου για τις εξελίξεις και τις ενέργειες της Τουρκίας.

Το ΚΕΒΕ επαναλαμβάνει μεν την προθυμία του να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις προσπάθειες για την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, τονίζει δε πως θα συνεχίσει να ενημερώνει όλους τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει για τις όποιες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες και δυναμιτίζουν το κλίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ