Πάφος: Έργα για έξυπνη και ψηφιακή πόλη

Σε ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση του στρατηγικού στόχου για μετατροπή της πόλης σε έξυπνη και ψηφιακή προχωρεί ο Δήμος Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, χτες προκηρύχτηκε ο Διαγωνισμός για την υλοποίηση του ασύρματου δικτύου χαμηλής ισχύος τύπου LoRaWAN™ που θα καλύπτει σε εμβέλεια ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Πάφου. Η προ-εκτίμηση δαπάνης του έργου  είναι 720.000 ευρώ και η διάρκεια εγκατάστασης 6 μήνες. Οι όροι του Διαγωνισμού είναι αναρτημένοι στο ηλεκτρονικό σύστημα του Γενικού Λογιστηρίου www.eprocurement.gov.cy. 

 
Το δίκτυο θα αποτελέσει, προστίθεται στην ανακοίνωση,  την κοινή υποδομή στην οποία θα στηριχτούν προγραμματισμένες αλλά και μελλοντικές εφαρμογές IoT (Internet of Things) και  «Έξυπνης Πόλης» που θα αναπτυχθούν, καθώς θα επιτρέπει τη διασύνδεση και επικοινωνία των αισθητήρων-συσκευών με τις αντίστοιχες εφαρμογές τους, όπως για παράδειγμα η έξυπνη στάθμευση. 
 
Το πρωτόκολλο LoRaWAN™ αποτελεί ιδανική επιλογή σε αυτή την περίπτωση, αφού παρέχει εξαιρετικά χαμηλή ισχύ (ultra low power) και μεγάλη εμβέλεια (long range) εξασφαλίζοντας έτσι τη μεγαλύτερη δυνατή ζωή στην μπαταρία των συσκευών, την διασύνδεση χιλιάδων συσκευών με μικρό αριθμό δρομολογητών και χαμηλό κόστος λειτουργίας μακροπρόθεσμα, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ