Καταψηφίστηκε η "αυτοδιάλυση" της Βουλής

Καταψηφίστηκε η πρόταση για διάλυση της Βουλής που προέκυψε με αφορμή την εμπλοκή ενός βουλευτή και του παραιτηθέντος Προέδρου της Βουλής, στο σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων.

Δεν πέρασε η αυτοδιάλυση της Βουλής και η πρόταση των βουλευτών του Κινήματος των Οικολόγων και της Άννας Θεολόγου.

Μετά την συζήτηση που υπήρξε για την συγκεκριμένη πρόταση έγινε ψηφοφορία κατά την οποία 30 βουλευτές τάχθηκαν κατά και 26 υπέρ.

Σύμφωνα με τις θέσεις που έχουν εκφράσει τα κόμματα, υπέρ της πρότασης τάχθηκαν ΔΗΣΥ(18), ΕΔΕΚ (3), Οικολόγοι (2), ΕΛΑΜ (2) και η Ανεξάρτητη Βουλευτής Άννα Θεολόγου(1).

Κατά της πρότασης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ(16), του ΔΗΚΟ (7), της Συμμαχίας Πολιτών (1),  της Αλληλεγγύης (3) και τους τρεις βουλευτές που είχαν αποχωρήσει από το ΔΗΚΟ.

Ως εκ τούτου καταψηφίστηκε η πρόταση για διάλυση της Βουλής που προέκυψε με αφορμή την εμπλοκή ενός βουλευτή και του παραιτηθέντος Προέδρου της Βουλής, στο σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων το οποίο ανέδειξε το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο του Al Jazeera.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αδάμος Αδάμου, εξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο ως Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής συγκεντρώνοντας τις ψήφους της συντριπτικής πλειοψηφίας των Βουλευτών, πλην των βουλευτών του ΕΛΑΜ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ