ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει πρόγραμμα πολιτογραφήσεων

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται περίπτωση να επιστρέψει νέο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Δεν υπάρχει περίπτωση επαναφοράς κυπριακού προγράμματος πολιτογραφήσεων, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών κατά την σημερινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021.

Για λόγους αρχής η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν αποδέχεται τέτοιου είδους προγράμματα και αφού υπάρχει και η διαδικασία της Κομισιόν ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, δεν τίθεται ζήτημα να επανέλθει τέτοιου είδους πρόγραμμα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος Πετρίδης συμφώνησε με τον Νικόλα Παπαδόπουλο για το συγκεκριμένο ζήτημα μη επιστροφής ενός προγράμματος πολιτογραφήσεων.

Μετά τις έντονες αντιπαραθέσεις της προηγούμενης βδομάδας και την καταψήφιση της  πρότασης την Παρασκευή η οποία είχε κατατεθεί για αυτοδιάλυση της Βουλής άρχισε σήμερα η ώρα 09:15 το πρωί η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021.

Ο Υπουργός Οικονομικών κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του 2021 ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας ότι η παρούσα κρίση είναι διαφορετική από προηγούμενες λόγω αβεβαιότητας της έντασης και της έκτασης, καθιστώντας δύσκολη την ετοιμασία ασφαλών προβλέψεων και κατ’ επέκταση τον κατάλληλο οικονομικό σχεδιασμό.

Διαβάστε περισσότερα: ΥΠΟΙΚ: Αποφεύγουμε το ενδεχόμενο lockdown που θα φέρει τα πάνω κάτω

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ