Σε ιδιώτες περνάει το Σκαλί Αγλαντζιάς

Πότε ανοίγουν οι προσφορές.

Του Χρήστου Μιχάλαρου

Συνολική και αποτελεσματική διαχείριση των χώρων στο Σκαλί Αγλαντζιάς επιχειρεί να πετύχει ο Δήμος μέσω παραχώρησης των χώρων σε ιδιώτες. 

Στην τελική ευθεία για διαχείριση από ιδιώτες έχει πάρει το Σκαλί Αγλαντζιάς, με τον Δήμο να προσβλέπει σε συνεργασία με εταιρία η οποία έχει εμπειρία στη διαχείριση ανάλογων χώρων, με κύριο στόχο την αναβάθμιση των πολιτιστικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. 

Η διαδικασία της προκήρυξης προσφορών αναμένεται να αρχίσει περί τα τέλη του έτους – αρχές του επόμενου, με τον Δήμαρχο Αγλαντζιάς Χαράλαμπο Πετρίδη να εμφανίζεται ιδιαιτέρως αισιόδοξος για το όλο εγχείρημα. 

Μιλώντας στο Capital Today ο κος Πετρίδης αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχει εκφραστεί ανεπίσημο ενδιαφέρον από περίπου οκτώ εταιρίες οι οποίες επικοινώνησαν με το Δήμο ζητώντας περαιτέρω πληροφορίες. 

«Πιστεύουμε ότι μια έμπειρη εταιρία σε θέματα εκδηλώσεων θα μπορέσει να διαχειριστεί τους χώρους πολύ καλύτερα από το Δήμο, ο οποίος εξάλλου έχει πολλά ακόμα να τον απασχολούν: αθλητικό κέντρο και γήπεδα, κολυμβητήριο, γηροκομείο κ.α. Δεν είναι εύκολο ταυτόχρονα να διαχειρίζεται έναν απαιτητικό χώρο όπως το Σκαλί, το οποίο λειτουργεί με 25 υπαλλήλους και 30 εργάτες. Με την παραχώρηση σε ιδιώτες, η διαχείριση θα είναι πιο αποτελεσματική, η χρήση συχνότερη, ο κόσμος περισσότερος και τα έσοδα το Δήμου πιο αυξημένα από σήμερα», λέει.  

Όπως σημείωσε, η διάρκεια της πρώτης σύμβασης θα κινείται στη λογική του «1+1» χρόνια, ενώ τα έσοδα θα εισπράττονται με τη λογική του ενοικίου. 

«Αν το αποτέλεσμα είναι καλό, θα κάνουμε παρατηρήσεις, θα διορθώσουμε τυχόν λάθη και θα επεκτείνουμε τη σύμβαση για να επιτύχουμε το καλύτερο», είπε ο Δήμαρχος.

Ερωτηθείς αν θα τεθούν ποιοτικά κριτήρια για την επιλογή του επιχειρηματία, ο κος Πετρίδης απάντησε θετικά.

«Το Σκαλί είναι ένα στολίδι για την πόλη μας και θα το διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού. Η χρήση δεν θα είναι ανεξέλεγκτη, θα εποπτεύουμε τη λειτουργία, ενώ παράλληλα θα έχουμε την ευχέρεια να επιδιώξουμε συνεργασίες με τους άλλους χώρους που διαχειρίζεται ο Δήμος», τόνισε. 

Ερωτηθείς κατά πόσο θα είναι δυνατόν να διοργανωθούν εκδηλώσεις μη-πολιτιστικού χαρακτήρα όπως γάμοι, ο κος Πετρίδης απάντησε θετικά, λέγοντας ότι αυτό συνέβαινε και στο παρελθόν. 

«Θα είναι όμως πολύ πιο εύκολο για μια εταιρία να διαχειριστεί αυτά τα ζητήματα. Για παράδειγμα, υπάρχει ζήτημα κατά πόσο η λειτουργία ενός εστιατορίου με τους ήχους που εκπέμπει θα “ενοχλεί” εκδηλώσεις όπως οι αρχαίες τραγωδίες. Όλα αυτά θα ληφθούν υπ’ όψιν για ένα καλύτερο αποτέλεσμα», κατέληξε.