Πρόεδρος του ΚΕΒΕ μέχρι το 2023 ο Αγκαστινιώτης

Το μεσημέρι έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις θέσεις του προέδρου και των πέντε αντιπροέδρων του ΚΕΒΕ χωρίς να υπάρχει αριθμός υποψηφιοτήτων.

Ο επιχειρηματικός κόσμος ανανέωσε την εντολή του και ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη του στον Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, ο οποίος επανεξελέγη άνευ ανθυποψηφίου στην προεδρία του ΚΕΒΕ. 

 «Η μεγαλύτερη τιμή της οποίας έτυχα»

Στις πρώτες του δηλώσεις στο Economy Today εκφράζει την ικανοποίησή του και ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι θα εργαστεί υπεύθυνα και συλλογικά για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, που έρχονται.

«Η επανεκλογή μου στην θέση του προέδρου της κορυφαίας επιχειρηματικής οργάνωσης της Κύπρου, το ΚΕΒΕ, είναι η μεγαλύτερη τιμή της οποίας έτυχα ποτέ. Το έργο που επιτελέστηκε με σκληρή δουλειά αυτά τα χρόνια δεν ήταν ποτέ το έργο του ενός, αλλά αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας όλων των συναδέλφων στο Διοικητικό Συμβούλιο και του άριστου προσωπικού που διαθέτουμε. Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που οι παρούσες συγκυρίες αλλά και οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας προδιαγράφουν, θα εργαστούμε με υπευθυνότητα, συλλογικά για να υπηρετήσουμε τον Κύπριο επιχειρηματία και την οικονομία της Κύπρου γενικότερα».

21 χρόνια σε ηγετικές θέσεις

Από το 1999 , οπότε και είχε εκλεγεί για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λευκωσίας, μέχρι σήμερα εκλέγεται συνεχώς σε ηγετικές θέσεις. Η μακρά του πορεία φέρει τον Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη να απολαμβάνει της καθολικής αποδοχής των μελών του ΚΕΒΕ. Αυτό αποτυπώνεται στη μη αμφισβήτησή του και συνεπεία τούτου την επανεκλογή του ως μόνου υποψηφίου στην θέση του προέδρου του ΚΕΒΕ μέχρι το 2023. Βάσει καταστατικού αυτή θα είναι και η τελευταία του θητεία. 

Οι πέντε αντιπρόεδροι

Χωρίς ανθυποψηφίους επανεξελέγησαν και οι πέντε αντιπρόεδροι του ΚΕΒΕ.

Αντιπρόεδρος Εμπορίου: Όθωνας Θεοδούλου

Αντιπρόεδρος Βιομηχανίας: Ντίνος Μιτσίδης

Αντιπρόεδρος Υπηρεσιών: Ανδρέας Δημητριάδης

Αντιπρόεδρος Τουρισμού: Κώστας Γαλαταριώτης

Αντιπρόεδρος Οικονομικών: Γιώργος Μαυρουδής

Γιατί δεν έγιναν εκλογές

Οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για την ερχόμενη Παρασκευή 27 Νοεμβρίου. Το μεσημέρι, όμως, έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις θέσεις του προέδρου και των πέντε αντιπροέδρων του ΚΕΒΕ χωρίς να υπάρχει αριθμός υποψηφιοτήτων, ο οποίος να δικαιολογεί την διενέργεια εκλογών καθώς οι υποψήφιοι για τις θέσεις των αντιπροέδρων ήταν πέντε. Δεύτερος τη τάξει, σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΕΒΕ είναι ο τελευταίος διατελέσας πρόεδρός του. Συνεπώς ο δεύτερος τη τάξει είναι ο Φειδίας Πηλείδης τέως πρόεδρος του ΚΕΒΕ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ