Πόσο θα κοστίσει o ''Φάκελος της Κύπρου'' στη Βουλή

Έχουν μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει οι πρώτοι οκτώ τόμοι

του Χρίστου Πέτρου

Ποσό ύψους €115.000 από τον προϋπολογισμό της Βουλής, προορίζεται να καλύψει την δαπάνη για την εκτύπωση του Φακέλου της Κύπρου καθώς και άλλων εκδόσεων που δεν μπορούν να γίνουν σε ηλεκτρονική μορφή, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Βουλής.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί οι πρώτοι οκτώ τόμοι τους οποίους μπορούν οι πολίτες να προμηθευτούν από διάφορα βιβλιοπωλεία.

Με εξαίρεση τον πρώτο τόμο που περιέχει πορίσματα, οι υπόλοιποι εφτά περιέχουν πρακτικά και έγγραφα από διάφορες συναντήσεις και συνεδριάσεις που σχετίζονται με την υπόθεση του Κυπριακού. 

Με βάση την εμπειρία από την εκδοτική διαδικασία περί του Φακέλου της Κύπρου, για το 2021 αναμένεται να εκδοθούν οι επόμενοι οχτώ τόμοι που και αυτοί θα περιέχουν πρακτικά και έγγραφα από συνομιλίες, συνέδρια και συναντήσεις προσώπων που σχετίζονται με το κυπριακό ζήτημα. 

Σημειώνεται ωστόσο ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρα από την έκδοση του Φακέλου της Κύπρου, προτίθεται για το 2021 να προβεί και σε άλλες εκδόσεις βιβλίων που θα κυκλοφορήσουν στα βιβλιοπωλεία. Εξάλλου παλιότερες εκδόσεις της Βουλής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν στη σχετική ιστοσελίδα του Σώματος.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ