Ολοκληρώνεται σύντομα η έκθεση για τους συμψηφισμούς 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε σήμερα τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο Παύλο Ιωάννου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ιωάννου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «έχω υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την έκθεση, την οποία μου ζήτησε σχετικά με το πρόβλημα των συμψηφισμών και του κλεισίματος των ,λογαριασμών στις οντότητες που προέκυψαν από τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα. 

Η έκθεση είναι προκαταρκτική. Παρά το γεγονός αυτό όμως, τα συμπεράσματα που καταγράφονται στη συγκεκριμένη έκθεση είναι αξιόπιστα, ιδίως τα συμπεράσματα που αναφέρονται στους γενικούς παράγοντες που οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του προβλήματος.

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και θα υποβληθεί στην τελική της μορφή. Δεν θα μπω σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της, είναι διαβαθμισμένο έγγραφο, και δεν πρόκειται να πω οτιδήποτε για το ακριβές περιεχόμενο. 

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και ήδη έχουν προωθηθεί όλες οι διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά τους 4600 λογαριασμούς, το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί. Εναπομένουν ορισμένα επιμέρους προβλήματα και η ΚΕΔΙΠΕΣ, μια από τις εταιρίες που διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Συνεργατικής οντότητας, ασχολείται με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν εναπομείνει στο σύστημα, εξετάζοντας, όπου είναι απαραίτητο, κάθε περίπτωση ξεχωριστά».